AcasăStiriSocialÎmprejurimile Iulius Mall - o oază de verdeaţă ca în Hyde Park

Împrejurimile Iulius Mall – o oază de verdeaţă ca în Hyde Park

Împrejurimile complexului comercial s-au transformat într-o oază de verdeaţă, unde 3.360 de arbuşti, 400 de copaci şi 9.000 de MP de gazon creează un adevărat spectacol cromatic. Investiţia companiei Iulius Group a presupus regenerarea peisagistică şi îmbunătăţirea spaţiilor pietonale din împrejurimile mall-ului.

Roadele naturii au fost aduse cu ajutorul a zeci de transporturi speciale din Italia şi Germania. Printre arborii maturi plantaţi se numără un brad Abies Nordmanniana, de 11 m înălţime, precum şi castani, pini negri austrieci, tei, arţari roşi, stejari piramidali, carpeni, taxus, brazi şi Ginkgo Biloba de 8 m. În zonă vor putea fi admirate diverse specii de arbuşti, printre acestea numărându-se ienuperi, hortensii, liliac, glicină, trandafiri, mahonii, corn, berberis, teişor, caprifoi, „floarea miresei”, călin şi weigelia. Gazonul amenajat este similar cu cel folosit pe marile stadioane de fotbal, zonele verzi de la Iulius Mall fiind singurele unde bănăţenii se pot relaxa direct pe iarbă, fără a o deteriora. Întregul „plămân verde” se aseamănă faimosului parc londonez, Hyde Park. Prospeţimea plantelor este asigurată de un sistem automat de irigare.
Suprafeţele verzi de la Iulius Mall au fost proiectate de firma italiană Lemscape, companie care a conceput parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente