AcasăStiriSocialIncendiu într-un cămin al USAB. Zeci de studenți evacuați

Incendiu într-un cămin al USAB. Zeci de studenți evacuați

Incendiu, luni, într-un cămin al Universității de Științe Agricole a Banatului (USAB). Pompierii au intervenit în forță și au evacuat zeci de studenți.

Pompierii au fost solicitați, luni, pentru a stinge un incendiu izbucnit într-o cameră din Căminul 3 al USAB. De la etajul al doilea, unde era localizată camera, fumul s-a extins și la etajele superioare. În zonă au fost trimise mai multe echipaje ale ISU Banat, care au evacuat studenții din cămin. Echipajele de prim-ajutor i-au așteptat pe aceștia la ieșirea din imobil, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incendiului și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit pompierilor, incendiul ar fi pornit de la un reșou lăsat nesupravegheat.

“Au fost mobilizate peste 12 autospeciale, dintre care 6 cu apă și spumă și mașina de intervenție spital mobil pentru a acorda, prim-ajutor celor care au nevoie. La sosirea echipajelor s-a const că era fum pe etajele 2, 3, 4, 5, 6, motiv pentru care s-a procedat la evacuarea persoanelor aflate în imobil. În total au fost 49 de persoane evacuate. Din fericire, au fost doar pagube materiale. Cauza incendiului este în curs de stabilire, cel mai probabil a pornit de la aparatură electrică”, a declarat Lucian Mihoc, șeful ISU Banat.

Pompierii au reușit să stingă flăcările. În urma incendiului, camera de cămin a fost distrusă.

UPDATE. Pompierii au stabilit cauza incendiului

“Cauza probabilă a incendiului este efectul termic al curentului electric (prelungitor electric suprasolicitat). Incendiul a fost lichidat în timp foarte scurt, dar în urma acestuia a rezultat o cantitate foarte mare de fum care a inundat holurile căminului de la etajele superioare. Intervenția a fost dificilă din cauza cantității foarte mari de fum eliberate în urma incendiului și datorită unor persoane recalcitrante care au făcut necesară intervenția echipajului de poliție”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente