Transfer aeroport
15.4 C
Timișoara
25-feb.- 2020
Transfer aeroport

Încrederea în economia zonei euro continuă să crească

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde vurmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Indicatorul privind încrederea în economia zonei euro a continuat să crească în iulie, după alte două luni de creştere, conform datelor anunţate astăzi de Comisia Europeană. Încrederea în economia zonei euro a crescut peste aşteptări încă din iunie, respectiv la 91,3, indicatorul de sentiment economic ajungând apoi în iulie la 92,5. Încrederea în economia zonei euro este un indicator de tip compozit, reflectând cinci indicatori cu ponderi diferite, respectiv încrederea în industria zonei euro, în servicii, în sectorul construcţiilor, în retail, precum şi încrederea consumatorilor.


Deocamdată pare puţin probabil ca BCE să decidă noi scăderi ale dobânzii de referinţă

„Aşadar per ansamblu, la nivelul celor 17 state membre ale zonei euro, primim semnale pozitive atât din zona de business, cât şi din cea a consumului, posibil inclusiv ca efecte ale relaxării monetare din luna mai, pusă în aplicare de Banca Centrală Europeană. Prin urmare, pentru moment nu ne aşteptăm la continuarea scăderii ratei de dobândă pe parcursul următoarelor şedinţe BCE, însă acest lucru nu este exclus spre finalul anului, dacă economia reală nu va continua trendul creat”, a declarat Cosmin Enache, Director de Operaţiuni al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest, singura companie românească ce a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabursieră de Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri).

Deşi atât încrederea în industrie, cât şi cea în servicii, precum şi încrederea consumatorilor au crescut în ultimele luni, aceşti indicatori se află însă încă în zona negativă (sub zero). Separat, indicatorul privind mediul de afaceri din zona euro a înregistrat, la rândul său, o evoluţie bună în ultimele luni, ajungând de la -1,04 în aprilie, la -0,53 valoarea anunţată pentru iulie. „În acelaşi timp, la nivelul întregii zone euro, ZEW Economic Sentiment a depăşit estimările iniţiale, valoarea publicată în iulie (32,8) fiind a treia cea mai ridicată valoare a acestui an după cele înregistrate în februarie şi, respectiv, martie”, a mai precizat Enache.

Indicatorul de sentiment economic publicat de institutul ZEW pentru luna iulie a sugerat însă o uşoară înrăutăţire a climatului economic în Germania, valoarea publicată (36,3) infirmând aşteptările pieţei şi poziţionându-se sub cifra anterioară (38,5). De altfel, referitor la economia Germaniei, inclusiv indicatorul IFO a avut evoluţii destul de puţin convingătoare în ultimele luni.

Semnalele sunt încă divergente

„În concluzie, semnalele sunt încă divergente: pe de o parte se înregistrează un climat optimist la nivelul celor 17 state euro, iar de celaltă parte Germania – cea mai puternică economie din regiune – se plasează într-un oarecare „con de umbră”, întrucât sectorul privat este încă pesimist cu privire la şansele revitalizării economice în următoarea jumătate de an. Considerăm însă foarte important faptul că în ultimele luni încrederea în consum a continuat să se îmbunătăţească, consumatorii europeni luând în calcul alocarea unei părţi din ce în ce mai mari din veniturile obţinute pentru cheltuielile de consum. Consumul reprezintă o componentă foarte importantă în calculul creşterii economice, o revenire pe acest segment susţinând în cele din urmă o revenire pe creştere economică a zonei euro”, a încheiat Cosmin Enache.

- Advertisement -Transfer aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

LA O PLIMBARE PE BEGA DE ACUM UN VEAC

Canalul Bega este primul canal navigabil construit în România. Lungimea totală navigabilă era de 44 km pe teritoriul României...