masina-ANAF

Fără o fiscalitate scăzută, prosperitatea mediului de afaceri rămâne un simplu deziderat. Fără taxe și impozite mici, prețul final al produselor nu are cum să scadă, astfel încât respectiva reducere de preț să fie cu adevărat resimțită de consumatori.

”În acest context, scăderea TVA la alimente la 9%, decisă de Guvern, a fost posibilă în urma îmbunătățirii colectării, ca urmare a măsurilor luate pentru eficientizarea activității și a creșterii gradului de conformare. Pentru ca următorul obiectiv al Guvernului (de reducere a TVA generală la 20%) să poată fi realizat, trendul crescător înregistrat în colectarea veniturilor trebuie să continue. Acesta este obiectivul nostru, iar lupta cu evaziunea fiscală, indiferent de formele pe care le îmbracă este principalul mijloc prin care reușim să ne atingem obiectivul” anunță reprezentanții ANAF.

Astfel, în aprilie 2015, încasările au fost de 18.933,9 mil lei, în creștere cu 10,64% față de aprilie 2014, ceea ce reprezintă un grad de realizare a programului conform legilor bugetare de 103,54%.

„Analizate în structură, veniturile confirmă efectul diminuării evaziunii fiscale, în condițiile în care colectarea TVA a crescut cu 20%, o creștere de 14,24% înregistrându-se și la impozitul pe venit. Atât TVA, cât și impozitul pe venit sunt principalii indicatori care reflectă efectul pozitiv al măsurilor de combatere a evaziunii și de creștere a conformării voluntare”, mai anunță ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.