Klaus Iohannis vine la Timișoara: ”Vă chem să ne amintim împreună de acele zile”. De ce se bucură Robu de vizita președintelui

- Advertisement -

”Anul acesta, pe 16 decembrie, se împlinesc 25 de ani de când națiunea română și-a strigat dreptul la libertate. Sunt 25 de ani de când românii au rupt, cu prețul atâtor vieți de martiri, lanțurile unui regim opresiv și au oprit sufocarea națiunii lor.

Vă chem să ne amintim împreună de acele zile, în care națiunea noastră și-a recâștigat libertatea și să ne afirmăm deschis admirația pentru eroismul tuturor celor care s-au opus dictaturii comuniste. Să ne amintim de eroii de la Timișoara, să prețuim astfel memoria lor și să veghem în continuare la sănătatea societății noastre.

Cea mai importantă lecție a lui Decembrie 1989 este că armele nu pot sfărâma niciodată conștiința oamenilor, iar valorile libertății și democrației trebuie apărate cu orice preț”, a postat, cu puțin timp în urmă, viitorul președinte al României, Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se declară încântat de venirea președintelui ales al României pe meleaguri timișorene și se declară convins că și timișorenii își vor arăta simpatia faă de acesta pe durata vizitei. ”Marți vom avea evenimente dedicate aniversării a 25 de ani de la izbucnirea Revoluției anti-comuniste din decembrie 1989 și vom fi onorați să-l avem la Timișoara pe președintele ales al României, Klaus Iohannis. Ne bucurăm că Timișoara este primul oraș vizitat de președintele ales, conform promisiunii făcute. Sigur că de 1 decembrie, fiind Sărbătoarea Națională, președintele în acest context a fost la Alba Iulia, dar eu vorbesc despre o vizită. Ne bucurăm și, desigur că venirea președintelui în Timișoara se datorează și recunoștinței pe care o are față de cetățenii Timișoarei, care, 7 din 10 l-au votat” a spus edilul-șef de pe Bega.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img