Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialLa Timișoara începe o nouă campanie de colectare a anvelopelor uzate. Vezi...

La Timișoara începe o nouă campanie de colectare a anvelopelor uzate. Vezi când are loc

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Campania se va desfăşura în zilele de 21 şi 22 noiembrie, între orele 12:00 – 18:00, în parcarea Iulius Mall (lângă Starbucks). Aceasta are drept scop reducerea numărului de anvelope aruncate la voia întâmplării pe marginea drumurilor sau în locuri neautorizate, prin punerea la dispoziția cetățenilor a unui cadru legal și controlat de colectare în vederea eliminării lor din circuit.

Colectarea se va face cu ajutorul unui microbuz pus la dispoziție de către firma SC EcoTires SRL, iar voluntarii Eco Club Timişoara vor fi prezenţi în ambele zile pentru a-i primi pe posesorii de anvelope uzate.

Această acţiune nu implică nici o remunerare, ea făcându-se sub formă de donație de către cetățeni. Anvelopele vor fi mai departe prelucrate şi transformate în negru de fum sau vor fi utilizate drept combustibil pentru fabricile de ciment.

Campania este inițiată de către Eco Club Timişoara în parteneriat cu EcoTires şi susţinută de Iulius Mall și Kiss FM. Conform HG. 170/2004 privind gestionarea acestui tip de deșeu, deținătorii de anvelope au obligația de a nu le abandona pe sol, în apă sau a le incinera decât în condițiile prevăzute de lege.

ECO CLUB Timişoara există pentru a crea o Timişoară mai curată, pentru îmbunătăţirea atitudinii şi schimbării comportamentului cetăţenilor prin atragerea atenţiei şi schimbarea mentalităţii asupra relaţiei om-mediu şi conştientizarea efectelor negative ale acţiunii fiecăruia dintre noi asupra mediului, iar motto-ul acestei campanii este: ”LOCUL ANVELOPELOR UZATE NU E LA TINE ACASĂ. TRIMITE-LE LA PLIMBARE!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare