Legea care ne-ar putea scapa de mirosurile produse de companiile din Timisoara. Cand intra in vigoare

- Advertisement -
Timişorenii ar putea scăpa de mirosurile produse de unele companii care activează pe raza oraşului. USR Timiş a depus în Parlament un proiect de lege prin care vrea să oblige autorităţile locale să ia măsuri împotriva companiilor care poluează.
Iniţiativa vine în contextul în care locuitorii din mai multe zone ale oraşului se plâng de disconfortul olfactiv produs de mai multe companii, însă, la controalele efectuate de Garda de Mediu operatorii economici nu pot fi amendaţi, pentru că aceştia nu depăşesc catitatea de noxe admisă de lege.

„În 22 decembrie, senatorii şi deputaţii USR au depus în Parlament Legea monitorizării şi măsurării mirosurilor. Sunt câteva prevederi în această lege care sperăm să reglementeze domeniul, şi anume, operatorii economici care prin specificul activităţii lor pot produce disconfort olfactiv vor fi obligaţi să aibă planul de gestionare a acestui disconfort, planurile vor trebuie să prevadă măsuri pentru prevenirea şi diminuarea disconfortului produs prin miros. Nerespectarea măsurilor cuprinse în plan poate să aducă suspendarea temporară a autorizaţiei de funcţionare sau chiar încetarea definitivă a activităţii acestor operatori. Se prevăd obligaţii şi pentru autorităţile publice locale. Acestea trebuie să reglementeze inclusiv prin interzicerea temporară sau permanentă desfăşurarea unor activităţi generatoare de mirosuri în zone de locuit, de odihnă, de tratament, de agrement şi să controleze prevenitiv şi la sesizarea publicului poluările generate de mirosuri”, a declarat Rodica Militaru, iniţiatorul proiectului. Cel mai probabil proiectul va fi supus la vot în luna februarie.

Sursă foto: latrecut.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare