”Dragi prieteni, astăzi a fost ultima zi în care la Liceul Lenau s-a lucrat. Ieri a fost ultimul termen, pe care și l-a asumat proiectantul, pentru refacerea proiectului tehnic. Noi am sperat până în ultimul moment că se va ține de cuvânt, ținând cont cât de importantă este această lucrare. Se pare însă, că nici proiectantul, nici reprezentanții primăriei nu dau doi bani pe copiii care învață aici. În aceste condiții, de mâine întrerupem activitatea” a amenințat, pe data de 31 martie, reprezentantul companiei care asigură lucrarea de reabilitare a liceului.

Astăzi, la intrările în clădirea Liceului au fost montate mai multe afișe de mari dimensiuni pe care stă scris negru pe alb că ”Lucrările la acest obiectiv de investiții au fost oprite datorită incompetenței funcționarilor din primărie și a greșelilor de proiectare”, iar la interior nimeni nu mai muncea.

În acest context, consilierul local din partea Partidului Social Democrat, Alfred Simonis, a lansat un atac virulent la adresa lui Nicolae robu, primarul Timișoarei, susținând că acesta se ocupă cu aranjarea teraselor din centru sau de echipa de fotbal.

”Situaţia de la Liceul Nikolaus Lenau, unde constructorii au oprit lucrările de reabilitare din cauza unor greşeli de proiectare, este foarte gravă. Mai mult, firma care se ocupă de reabilitare acuză şi incompetenţa unor funcţionari din Primăria Timişoara. În tot acest timp, edilul oraşului nostru se ocupă de aranjarea teraselor din centrul Timişoarei, de echipa de fotbal şi de jocuri de lumini pe Bega.

Îi solicit public domnului primar Nicolae Robu să ia atitudine, în ritm alert cum îi place dânsului să spună, pentru că la mijloc se află peste 1.000 de copii. În situaţia de faţă, Nicolae Robu nu mai poate da vina nici pe Guvern, nici pe ”peisagiştii inculţi” şi nici nu poate acuza jocuri politicianiste. Este doar incompetenţă. Cred că e momentul potrivit ca domnul primar să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia în care ne aflăm şi, mai mult decât să-şi asume, trebuie să găsească o rezolvare rapidă a problemei de la Liceul Nikolaus Lenau. În caz contrar, poate părinţii elevilor de la Liceul Lenau vor apela la o metodă extrem de dragă primarului Timişoarei: mitingul”, spune Simonis, prin intermediul unui comunicat de presă.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.