Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăExclusivMâncare ”nepotrivită” pentru pacienții de la Centrul ”OncoHelp”. Diaree și vomă la...

Mâncare ”nepotrivită” pentru pacienții de la Centrul ”OncoHelp”. Diaree și vomă la bolnavii de cancer

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Marți dimineață mai mulți pacienți internați în cadrul secției de hematologie a Centrului de Oncologie ”OncoHelp” s-au trezit cu stări deloc plăcute cu atât atât mai mult cu cât sunt extrem de bolnavi.

Câțiva dintre aceștia acuzau o stare severă de vomă dar și de diaree. ”Am fost informată imediat de starea pacienților de la mine din secție. Au fost într-adevăr cinci persoane care au acuzat stare de vomă și de diaree, dar acum s-au liniștit” ne-a declarat medicul specialist Adriana Stoian – șefa Compartimentului Hematologie din cadrul Centrului Medical.

Cauzele au fost stabilite imediat: mâncarea primită la cină de pacienții unității medicale, cu o seară în urmă, când firma care se ocupă cu aprovizionarea clinicii a livrat bolnavilor mâncare total inadecvată. Firma de catering, SC Dio Eden SRL, a trimis spre consum paste cu carne, mâncare ce conținea și ceapă călită, o cină greu de digerat și pentru oamenii perfect sănătoși.

”Am luat probe și am trimis spre a fi analizate la laborator. Mâncarea nu pare a fi stricată, ci doar inadecvată pentru boliile de care suferă pacienții noștri. Vom vedea rezultatele când le primim, dar eu am făcut întocmit deja un referat cu privire la acest eveniment neplăcut pe care l-am înaintat conducerii Centrului, urmând să se ia măsuri. Cel mai probabil va fi desfăcut contractul de colaborare dintre noi și societatea respectivă, pentru că bolnavii noștri n-au spus de câteva zile că mâncarea nu mai este la fel de bună ca la început” a explicat dr. Stoian.

Șefa Compartimentului Hematologie din cadrul Centrului Medical ”OncoHelp” atrage atenția unei alte probleme cu care se confruntă, vis-a-vis de firmele de catering cu care unitatea spitalicească colaborează.

”S-au tot schimbat firmele care ne aprovizionează cu mâncare. La început toate aduc mâncare bună, gustoasă, iar după o anumită perioadă în toate cazurile mâncarea pe care o livrează lasă de dorit. Nu se lucrează așa, nu e normal, cu atât mai mult cu cât noi tratăm oameni extrem de bolnavi, care suferă de diferite forme de cancer” a mai spus medicul, care susține că personalul centrului manifestă o atenție deosebită pentru hrana pacienților.

Asociaţia OncoHelp membră a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) este cea mai activă asociaţie din partea de Vest a țării în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare a serviciilor medicale oncologice necesare în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor bolnavi de cancer.

Centrul de Oncologie OncoHelp are lunar peste 900 de internări. În cadrul centrului de oncologie funcţionează tratamente ambulatorii de specialitate cu posibilitatea de internare a pacienţilor ce necesită supraveghere. Pacienţii sunt consultaţi şi trataţi în baza finanţării prin contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare