Marilen Pirtea: „Românii își vor lua țara înapoi, oricât vreți voi să vă opuneți”

- Advertisement -
„Nu mai suntem în anii ‘80! Deschideți ochii, ați pierdut contactul cu poporul, cu realitatea anului 2015. Românii își vor lua țara înapoi, oricât vreți voi să vă opuneți!Marilen Pirtea, Rectorul Universității de Vest Timișoara

Tragedia din clubul „Colectiv”a fost doar scânteia care i-a făcut pe cetățenii României, mințiți, furați și ignorați ani de-a rândul de o clasă politică de cea mai joasă speță, să își unească din nou forțele, să devină solidari și să protesteze împotriva sistemului deficitar care a adus țara la un nivel de trai aproape abject. Printre multele voci puternice din spatele ecranelor care se arată aproape de cei din stradă, trepidând cu ei la unison, este și rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, care se declară solidar cu românii ce-și manifestă nemulțumirea în stradă în aceste zile.

„După mulți ani, românii sunt cu adevărat solidari. Este momentul în care jocul murdar al dezbinării a eșuat. Ani la rând am fost împinși să ne certăm între noi… medici, cu profesori, polițiști, cu finanțiști, funcționari, cu cei din mediul privat, iar lista poate continua. Cel mai mare câștig al protestului de seara trecută, dacă putem vorbi de câștig generat de durere și suferință, este că românii au arătat că nu mai pot fi mințiți”, a spus Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara pune accent pe unitatea oamenilor și remarcă faptul că, lupta împotriva corupției a trecut la un alt nivel. „S-a ajuns la o etapă în care întreaga societate este în convulsii, încercând să elimine toxinele din interiorul său, corupția care o macină și îi omoară tinerii. Nu sunt doar valuri de emoții produse de tragicul eveniment de zilele trecute. Consider că aceste convulsii sunt rezultatul decalajului dintre români și liderii lor care au ajuns să se reprezinte doar pe ei. Folosesc acest termen cu generozitate, întrucât adevărații lideri sunt tinerii care după 10 ore de lucru, studenții care după o zi întreagă de cursuri, își găsesc timp să iasă în stradă pentru convingerile lor”, a mai ținut să precizeze prof. dr. univ. Marilen Pirtea.

În ciuda faptului că politicienii au fost aleși de popor, prăpastia dintre cele două grupuri este una enormă, după cum o remarcă și rectorul Universității de Vest. . „Sunt impresionat de progresul făcut de popor. În același timp, sunt dezamăgit că liderii noștri refuză să facă pasul înainte alături de oameni. Au rămas mult în spate și refuză să facă loc altora. Refuză să creadă că România nu mai este ograda lor, unde pot face orice își doresc. Refuză să creadă că România este a românilor. Îmi doresc ca românii, cei care citesc aceste rânduri, să rămână cu un gând: acela că țara este a lor. Îmi doresc să nu mai accepte niciun abuz, să taxeze orice derapaj fără întârziere. Nu este nevoie să se iasă în stradă de fiecare dată. Cu toții ne putem face datoria din poziția în care ne aflăm, iar cea mai bună modalitate este să taxăm abuzurile și să nu acceptăm nimic mai puțin decât ni se cuvine”, a ținut să precizeze prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img