Mirtys și Decius Mirea retrag afirmaţiile făcute la adresa Ioanei Haţegan, organizatoarea Balului Vienez la Timişoara

- Advertisement -

În data de 24 septembrie 2014, Vocea Timişului a publicat un interviu cu MIREA DECIUS ASCANIUS CLAUDIUS şi STAICI MIRTYS, coregrafii „Balului Vienez de la Timişoara” de la acea vreme.

Cei doi coregrafi au trimis pe adresa redacției, o scrisoare în care își cer scuze public Ioanei Hațegan, pentru afirmațiile făcute în acel interviu.

Mai jos publicăm retractarea afirmațiilor de către aceștia:

,,Doamna Ioana Haţegan, este titulara mărcii înregistrate la nivel european ,,Balul Vienez de la Timişoara” şi cea care şi-a asumat organizarea acestui prestigios eveniment încă de la început. În cadrul „Balului Vienez de la Timişoara”, am avut ocazia să învăţăm despre cum anume se organizează şi se desfăşoară un eveniment de elită, ce are nu numai un substrat artistic veritabil, dar în primul rând un scop caritabil. Desigur că, în cadrul evenimentului, locul central a fost ocupat de doamna Ioana Haţegan, prin efortul căreia „Balul Vienez de la Timişoara” s-a putut desfăşura în cele mai bune condiţii şi în oraşul de pe Bega. În cadrul primelor 2 ediții ale evenimentului, rolul subsemnaţilor a fost acela de a-i instrui şi de a-i pregăti pe debutanţii care, pentru prima dată, participau, în calitate de dansatori, la un astfel de spectacol. Pe parcursul colaborării cu doamna Haţegan, în mod firesc, am trecut şi prin momente mai tensionate. Chiar dacă ele au culminat cu neinspiratul interviu pe care, la 24 septembrie 2014, l-am dat în cotidianul online Vocea Timişului, cele afirmate cu acea ocazie de către noi nu corespund realităţii. Declaraţiile făcute atunci au venit pe fondul unei dispute născute între noi şi doamna Ioana Haţegan, în legătură cu viziunea artistică pe care noi doream să o aşezăm la baza Balului Vienez ediția a 2 a, organizat la Timişoara. Uitându-ne în retrospectivă, noi am ajuns acum să înţelegem că doamna Ioana Haţegan nu urmărea altceva decât promovarea unui eveniment devenit emblematic pentru oraşul Timişoara şi că, dincolo de componenţa artistică – intim legată de maniera de organizare a Balului, evenimentul se adresa unui întreg oraş, respectiv unei întregi comunităţi şi urmărea maximizarea fondurilor pentru United Way, organizație caritabilă parteneră a evenimentului, acesta reprezentând scopul principal al acestui eveniment. Faptul că doamna Ioana Haţegan şi-a impus punctul de vedere a fost iniţial interpretat greşit de către noi şi pe nedrept ne-am supărat atunci, recurgând la gestul total inamical şi neinspirat reprezentat de interviul din 24 septembrie 2014. În realitate, am înţeles că opţiunile manageriale ale doamnei Ioana Haţegan, strâns legate de maniera organizării evenimentului „Balul Vienez de la Timişoara” şi de scopul său caritabil, au fost pe deplin justificate de dorinţa acesteia de a maximiza fondurile care erau menite să ajute beneficiarii United Way, care au atâta nevoie de ele. Doamna Haţegan a avut dreptate, iar deciziile sale manageriale legate de organizarea acestui Bal Vienez au fost corecte. Dovada acestei împrejurări stă în numărul şi calitatea participanţilor, în prestigiul companiilor susţinătoare şi a invitaţilor (din ţară, dar şi din străinătate) şi nu în ultimul rând, în impactul mediatic pe care evenimentul l-a avut în România, fiind reflectat inclusiv pe un canal de televiziune cu acoperire naţională.

Regretăm profund afirmaţiile făcute de noi cu ocazia interviului din 24 septembrie 2014. Socotim că gestul a fost unul total neavenit şi sperăm că în viitor, doamna Ioana Haţegan să aibă puterea de a trece peste cele afirmate de noi atunci şi o asigurăm că pentru noi participarea în calitate de antrenori de dans la primele 2 ediţii ale acestui eveniment a fost o onoare.”

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img