ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Misiune imposibilă: primarul Dănuț Groza, econom când vine vorba de…pușculița personală!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
În primă fază, Primăria Sânnicolau Mare, condusă de Dănuț Groza, a încercat ”să violeze” legea românească, ca sa nu mai vorbim de cea europeană, forțând noi valențe și căutând noi sensuri semantice ale unor paragrafe.

Maratonul a început la Sânnicolau Mare, în anul 2012, atunci când instituția publică a demarat un proiect european pe infrastructură, în valoare de circa 85 milioane RON. Practic, ca să aibă toată lumea ce duce la gură, lucrarea a fost fragmentată pe mai multe loturi, astfel încât nicio firmă pedelistă să nu fie supărată.

În acest registru al riscurilor, s-a înscris si SC Confort SA, societate căreia Primaria Sânnicolau Mare, împreună cu cei de la ADR 5 Vest, a decontat aproape 3 milioane de RON pentru circa 5 km de rigole de beton, rigole cu capace metalice, trotuare si accese către locuințe. Partea proastă e că, deși lucrările au fost decontate ca fiind viabile, anul acesta, aceeași Primărie Sânnicolau Mare, condusă de același Dănuț Groza, a organizat o nouă licitație, cu același scop, în aceeași zona a orașului: rigole, capace, trotuare!

Așadar, acum, după 3 ani de la decontare, Group DCM SRL, societate care a caștigat ”noul” contract execută șanțuri, pune dale din prefabricate și tot așa. Normal, primarul nu recunoaște, dar dă un sens nou întregii tărășenii. Chipurile, se executa lucrări de refaceri si reabilitări ale unor lucrări, care nu au fost de bună calitate!!

Și atunci, dacă nu a fost bună, de ce s-au decontat banii către Confort SA?! Cand Dănuț Groza a semnat ca…primarul, nu a observat că sunt probleme, că șanțurile sunt invizibile și dalele nu există???

Alcool pentru viitor

Ca totul să fie roz, mai nou, Primăria Sânnicolau Mare cumpără, anual, de la producătorii din zonă…câte o tonă de caise. Normal, fructele nu fac parte din niciun fel de program școlar de genul ”laptele și cornul”, ci pentru administrația locală, care le procesează…în țuică!

Nu pentru oricine, nu pentru vânzare sau vreun biznis, care să aducă profit administrației locale, ci pentru protocol. Adică, pentru delegații străine, care vizitează Sânnicolau Mare sau pentru deplasările în Occident ale delagațiilor românești. Așa a ajuns Dănuț Groza să plaseze, nu numai banul public, ci și alcoolul de caise!

Și, de parcă nu ar fi fost îndeajuns cu afacerile bulgărești, sub aceeași baghetă magică a edilului Groza, într-o altă speță, Primăria Sânnicolau Mare s-a comportat, din nou, ca o persoană cu handicap, lipsită de ajutor, ca să nu spunem lipsită de discernământ!

La nivelul anlui 2014, mai exact pe data de 9 iulie, cu o valabilitate până în octombrie 2016, instituția publică a încheiat un contractul de comision cu nr 154 cu Agora IT&C SA, societate apartinând grupului de firme controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, actualmente aflat după gratii. Practic, așa cum rezultă din documente, în combinația cu Primăria Sânnicolau Mare, SC Agora IT&C SA a fost reprezentantă de Mircea Preunca, fost ofițer de informații, administrator unic al SC Premitim Consulting SRL.

Practic, ca nimeni să nu aibă dubii, contractul de comision se referă la încheierea de abonamente de telefonie mobilă. De ce trebuie să plătească Primăria Sânnicolau Mare un comision între 7%-10% din valoarea totală a facturii lunare, până în 2016, către firma pedelistului Preunca, râmâne un mister de nedeslușit.

Firul roșu

În mod cert, dacă a acceptat ”comisionul” din bani publici, primarul Dănuț Groza nu cunoaște tehnicile negocierii unor abonamente de telefonie și nici nu știe vreu ghișeu unde, direct, fără comision, se pot încheia contracte?!? Alta explicație, nu există.

Poate că ar mai exista una, mică și măruntă, dar e greu de conceput, chiar dacă unii se jură pe roșu, că doi dintre beneficiarii unor astfel de abonamente pe ”comision” ar fi băiatul primarului si ”drăguța” edilului. Dacă tot suntem în același registru de Pile-Cunoștințe-Relații, ca nimeni să nu se supere în sânul familiei și să nu existe discuții la masa de seară, aceleași surse susțin că ”abonații” la orele suplimentare de noapte, în serviciul de pază al comunității, sunt socrul primarul Groza și…tatăl ”drăguței”.

Acum, că oamenii lucrează sau nu, la propriu, asta e o altă mâncare de pește. Important este că sunt pontați, cu atât mai mult cu cât se sacrifică în folosul comunității din Sânnicolau Mare. Bravo lor, cinste eroilor! Mai mult ca sigur e mult mai simplu să pontezi doi paznici de noapte, care măcar locuiesc în zonă, decât să pontezi un consilier personal al primarului, care locuiește la Timișoara și pe care, nimeni, începând din 2008, nu l-a văzut la programul de 8 ore…

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=SHucaFqQhkc&feature=youtu.be]

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore