Moda africană prin obiectivul lui Frédéric de la Chapelle

0
608

Fotografiile lui Frédéric de La Chapelle din această expoziţie au fost publicate în reviste africane de modă şi au fost realizate în Niger, Gana, Senegal, Burkina Faso, Congo, Benin, Camerun, dar şi Guadalupe… sau Paris! Ele reprezintă expresia unei creativităţi debordante, având adesea ca sursă de inspiraţie o tradiţie repusă în valoare de creatori tineri şi talentaţi.

În completarea imaginilor, vor fi expuse de asemenea pânze (pareo) create de societatea Heritage, care, după cum o arată şi numele său, lucrează în spiritul relecturii tradiţiei. Aceste ţesături alături de imagini completează atmosfera continentului african.

Frédéric de La Chapelle s-a născut în 1959 la Angers. A urmat cursurile Academiei Grande Chaumière din Paris şi şi-a început activitatea profesională exersând diverse meserii în domeniile graficii şi comunicării. În 1995 realizează primul său reportaj de modă şi, doi ani mai târziu, prima sa expoziţie personală. Îşi va prezenta mai apoi lucrările în diferite galerii de artă precum L’Imprévu, Véga, Sixième Elément sau Sélect. De la Chapelle trăieşte, de altfel, între Paris şi Lomé şi parcurge continentul african punându-şi arta în slujba celor mai mari stilişti africani.

Expoziţia poate fi vizionată în cadrul Institului Francez din Timişoara între 4 şi 30 noiembrie, începând cu orele 18:00.

Spune-ţi opinia civilizat!