IMG_0701

Celebrul florar al Timişoarei, Wilhelm Muhle are, începând cu 2 august 2013, un binemeritat bust în Parcul Rozelor – capodoperă ce îi aparţine, asta chiar dacă fosta casă în care acesta a locuit este în paragină şi nu mai aparţine demult timişorenilor. Totodată, Muhle, a fost decorat post-mortem cetăţean de onoare al Timişoarei.

Festivităţile dedicate Zilei Timişoarei au debutat vineri dimineaţă în Parcul Rozelor cu dezvelirea bustului celui mai celebru florar din Timişoara – Wilhelm Muhle. „Creatorul” Parcului Rozelor a fost, de asemenea, distins, post-mortem, cu titlul de cetăţean de onoare al oraşului Timişoara.

Deşi „Casa Muhle”, poate una dintre cele mai frumoase construcţii din oraşul de pe Bega, nu se mai află în posesia municipalităţii, noua „casă” a florarului Muhle este de acum Parcul Rozelor, deşi edilii locali încearcă din răsputeri să recupereze şi imobilul situat pe bulevardul Mihai Viteazu.

Revenind la evenimentul din această dimineaţă, la dezvelirea bustului lui Wilhelm Muhle au fost prezente circa 50 de persoane, între acestea regăsindu-se şi strănepoata celebrului florar, care a venit din Germania special pentru acest eveniment.

Wilhelm Muhle este cel care a pus bazele Parcului Rozelor, probabil cel mai agreabil loc de relaxare din Timişoara, dar povestea acestui florar şi a floriloe sale o puteţi citi în cadrul rubricii Timişul de Ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here