Nesimțiții din trafic încalcă legea nestingheriți! Șeful de la ”Rutieră” vrea ”înregistrări” chiar dacă nu are ce face cu ele VIDEO

- Advertisement -

Comisarul șef Marcel Crăciunescu, seful polițiștilor rutieri din județul Timiș se face de  „cacao” prin presa locală. Comisarul încearcă să-și îndrepte imaginea șifonată, dupa ce Vocea Timișului a dezvăluit că „șeful serviciului rutier este mantaua de vreme rea a „colaboratorilor” PSD Timiș, prin intermediul unor declarații date fie în necunoștință de cauză, fie menite să arunce praf în ochi cititorilor de rand.

„CONTĂM foarte mult pe ajutorul oamenilor”

Crăciunescu încearcă apropierea Poliției, ca instituție, de oameni. „Ar trebui ca societatea românească să aibă mai multă încredere în poliție. Lumea trebuie să înțeleagă că nu există nici un zid între noi și ei” spune comisarul-șef pentru Ziua de Vest, fără să precizeze că și polițiștii ar trebui să înțeleagă același „detaliu” și mai ales să pună în aplicare acest amănunt în așa fel încât atunci când ar trebui să nu facă diferențe între aplicarea de amenzi pentru doi soferi care comit aceeași încălcare a legii, însă unul este „prieten” al IPJ Timiș, iar celălalt nu!

Sunt sau nu sunt imaginile video considerate probă?

Mai mult de atat, pe Comisarul șef Marcel Crăciunescu pare că îl cam ia gura pe dinainte. „Cetățenii sunt alături de noi cu tot ce rețin ei și îi rog pe această cale pe toți cetățenii timișoreni, dacă au înregistrat anumite lucruri în trafic, nereguli, cu telefonul mobil sau cu alte mijloace să ne sune, să vină aici la noi, și să ne spună toate necazurile și toate dorințele lor. Legate chiar de sistematizarea orașului, de semafoare care nu funcționează sau semnele de circulație nu sunt bine montate, marcajele, nu sunt corespunzătoare sau există gropi. Probleme care există pe carosabil” , mai spune șeful Politiei Rutiere Timiș pentru aceeasi sursă.

Haideti sa facem ne exercițiu de imaginație. Pe 22 septembrie 2014, Vocea Timișului scria un material, publicând și o inregistrare cu un videoclip filmat în trafic, în care mașina afaceristului Adrian Ardelean din Lugoj, trecea pe culoarea roșie a semaforului electric. Proprietarul Ardelean Adrian Compnay SRL (pâinea Lugojului), de unde și numărul de inmatriculare al autoturismului TM 45 AAC, nu a pățit nimic pe motiv că „fapta nu a fost constatată de un agent de Poliţie sau înregistrarea video nu a fost realizată de un aparat omologat” , conform purtătorului de cuvânt al IPJ Timiș, explicația fiind dată colegilor noștri de la redeșteptarea.ro, tot aceștia punctând că ”într-un caz asemănător, un motociclist care şi-a filmat singur de pe cască “performanţele” ilegale a primit amendă după o ştire publicată de Redeșteptarea, chiar dacă nu erau nici în acel caz întrunite cele două condiţii” . La momentul încălcării legislatiei nu se cunoaște dacă la volanul autoturismului Ford Mondeo eră „patronul” Adrian Ardelean, sau Claudiu, fiul acestuia. Pai cum domnu’ polițist-șef, ne-am „turmentat”? Unu’ vrea poze să-i „ardă” pe infractori, iar altu’, din aceeași tabără, zice că nu se poate???

Și dacă atunci ați stat cu mâinile în sân pentru că „șmecherașul” de Lugoj este, după toate probabilițîle, prieten cu „urmăritul” comisar-șef Chebici, că de persoana dumneavostră domunle comisar-șef Crăciunescu, nu ne permitem să spunem nimic și „mai bine ne abținem”, dar vă mai dăm o „șansă”.

Filmarea de mai jos o fost surprinsă ieri, 2 decembrie 2014, cu aceeași cameră video montată pe mașina redacției Vocea Timișului, la fel de „neomologată”,dar vigilentă, ca și până acum iar în imagini se vede cum un autoturism Peugeot Partner, cu numărul de înmatriculare TM 13 SLI, iese din coloana de pe banda 2, în fața coloanei de pe banda 1, după care își continuă drumul, intrând în intersecție deși semaforul indică culoarea roșie!!!

Asteptam …

Dupa îndelungi insistențe, la evenimentul din luna septembrie unul dintre șefii din Politiei Timiș mai precis comisarul-șef Florin Bolbos, a solictat înregistrarea postată de noi pentru a lua măsuri, dar nu am primit ”în schimb” niciun răspuns cu măsurile luate  împotriva proprietatului autoturismului cu numărul de înmatriculare TM 45 AAC. Asteptam să vedem „minunea” în cazul Peugeot-ului surprins în imaginile postate astăzi, ca să ne demonstreze Domnia sa Comisarul-șef Crăciunescu ca nu folosește vorbe-n vânt!

Pe această cale precizăm că așteptăm un punct de vedere oficial, în aceste cazuri, punct de vedere care lipseste cu desăvârșire atunci cand sunt semnalate cazuri similare . Ba mai mult de atat, dacă cumva Legea îi „leagă” de mâini pe polițiști (și nu le dă voie să sancționeze contravenienții în baza unor imagini captate de aparate „neomologate”), nu am sesizat nicio tentativă din partea vreunuia dintre ei prin intermediul căreia să încerce remedierea situației din punct de vedere legislativ. Asta în condițiile în care într-o țară „normală”, să nu precizăm neapărat țară civilizată, și o poză făcută cu telefonul mobil este relevantă, atat timp cât cel care face poza are un martor, iar de filmarea video nici nu încape discuția……… ea este considerată probă în instantă.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=zJfrjTPjRgg&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00,...

Razie în Timişoara, seara trecută! Ce nereguli au găsit poliţiştii în doar două ore?

Polițiștii rutieri, în acţiune seara trecută, la Timişoara! Timp...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Borș – Calafat, da peste cap traficul din Timiș

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul...

Soferi, ATENTIE! Traficul din zona centrala a Timisoarei, INCHIS si maine!

Serviciul Transport al Primăriei Municipiului Timișoara (PMT) a anunțat,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare