O nouă stație de epurare, la Deta. Peste 12 milioane de lei au fost investite

- Advertisement -

O nouă stație de epurare a apelor uzate a fost finalizată și pusă în funcțiuni. Principalii beneficiari ai acesteia sunt locuitorii orașului Deta, însă are posibilitatea de a prelua apele uzate și din localitatea din vecinătate. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la peste 12 milioane de lei, fără TVA, și a fost finanțată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operațional Sectorial Mediu.

Tehnologia de epurare cuprinde o stație mecano-biologică, care realizează epurarea avansată a apei uzte, cu eliminarea fosforului și a azotului, dar și tratarea nămolului rezultat. Dimensionarea stației s-a făcut pentru un debit mediu de 1.140 m3/zi. La fel ca toate celelalte stații, și cea din Deta, au fost construite în cadrul proiectului implementat în județ de către Aquatim, fiind dotată cu sisteme SCADA de ultimă oră, pentru monitorizarea și conducerea automată a proceselor.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este în valoare de 509 635 639 lei (118 871 000 Euro) din care: 73,93% fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara). Proiectul cuprinde investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de distribuţie şi de tratare a apei potabile precum şi pentru colectarea şi epurarea apelor uzate în localităţile: Timişoara, Jimbolia, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaş, Recaş, Gătaia, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. Lucrările însumează extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 200 km, extinderea reţelei de apă cu aproximativ 100 km, construcţia a 7 staţii noi de epurare a apei uzate şi construcţia a 3 staţii noi de tratare a apei potabile.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Mai multe strazi din zona Torontalului raman, miercuri, fara apa potabila

Compania care distribuie apa rece în municipiul Timișoara anunșă...

Deta ramane fara gaze naturale, maine, pana seara tarziu

Delgaz Grid anunță că va sista temporar alimentarea cu...

Deratizarea si dezinsectia reduc programul casieriilor Aquatim din Timisoara

Acțiunilea de deratizare și dezinsecție de la punctele de...

Aquatim majoreaza tarifele la apa potabila si canalizare, din 1 aprilie

Compania care furnizează apa rece în aproape tot județul...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img