Accident-A1-langa-Ortisoara16

Ceața densă care s-a abătut aseară asupra vestului României a provocat accidente rutiere serioase pe șoselele din județul Timiș. Nu mai puțin de patru autotrenuri au fost implicate în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un incident de circulație pe autostrada A1, aproape de Orțișoara.

Vizibilitatea le-a jucat feste șoferilor, în special unei femei aflată la volanul unui autotren din Ungaria, care nu a observat celălalt autovehicul încărcat cu lemne și care se afla în fața ei, tamponându-se cu acesta. După acel prim impact au rezultat și următoarele. Alte două autotrenuri nu au putut observa, tot din cauza ceței, autovehicolul încărcat cu varză condus de șoferița din Ungaria, cu care s-au tamponat.

Din fericire nu au fost victime. Femeia implicată în accident a primit îngrijiri medicale la fața locului, însă circulația a fost îngreunată vreme de câteva minute bune de marfa împrăștiată pe autostradă, pe o lungime de aproximativ 300 de metri, în direcția de mers către Timișoara. Dintre cei patru, un singur șofer este român. „Am auzit o bufnitură din spate și inițial am crezut că i-a explodat o roată. Abia după ce am tras pe dreapta, pe banda de urgență, mi-am dat seama că am fost lovit. Am mai apucat doar să văd cum autotrenul șoferiței a fost lovit de alte două vehicule de mare tonaj. Unul dintre acestea era încărcat cu pufarine”, a declarat șoferul român.

Mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanță au sosit la fața locului. În urma accidentului, circulația s-a desfășurat pe o singură bandă timp de câteva ore. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs accidentul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here