Fostul Viceprimar al Timişoarei, Adrian Orza, vrea autonomie locală, bazată pe principii europene, acesta făcând referire în mos special la faptul că veniturile din taxele şi impozitele locale iau drumul Bucureştiului, de acolo, distibuirea în ţară făcându-se pe criterii politice.

Adrian Orza, actualmente candidat al ARD în Colegiul III – Deputaţi Timişoara, a postat un comentariu prin intermediul reţelei de socializare Facebook, prin care îşi exprimă dorinţa de „divorţ” din punct de vedere economic faţă de Bucureşti. Asta datorită faptului că banii colectaţi de la localnici prin taxe şi impozite, dar şi din dările datorate de firme, ajung în mare parte în Capitală, de unde sunt distribuiţi mai departe pe criterii strict politice, afirmă Orza în postarea sa.

„Autonomia locală, bazată pe principii europene (adică fără conotaţii etnice ) trebuie să stea la baza administraţiei locale din România! De 12 ani millitez pentru acest concept. De 12 ani cer ca taxele şi impozitele locale, atât cele plătite de cetăţeni cât şi cele plătite de firme, să rămână într-o pondere covârşitoare la nivel local. Ştiaţi că la nivel local nu rămâne nimic din TVA sau din profitul unei firme? Doar o cotă, din impozitul pe venit al salariaţilor! În rest, totul merge la „centru”. Iar de acolo se distribuie pe criterii politice. Din pacate, chiar şi în Timisoara ni se spune de unii să avem grijă ce votăm, ca să „primim” mai apoi de la „Înalta poartă”. Un os adică? Uită cei care spun asta că de fapt sunt banii produşi în plan local? De ce militeaza unii ca să ne transforme în vasali oficiali? Indiferent de cine e la putere, alocările trebuie să fie în funcţie de contribuţia fiecărui oraş şi judeţ. În funcţie de numărul de locuitori şi de proiectele de anvergură necesare a fi dezvoltate şi finanţate. Şi nicidecum de baroniada politică” a comentat Orza.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!