Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieOrza vrea autonomie locală! Fără conotaţii etnice...

Orza vrea autonomie locală! Fără conotaţii etnice…

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Fostul Viceprimar al Timişoarei, Adrian Orza, vrea autonomie locală, bazată pe principii europene, acesta făcând referire în mos special la faptul că veniturile din taxele şi impozitele locale iau drumul Bucureştiului, de acolo, distibuirea în ţară făcându-se pe criterii politice.

Adrian Orza, actualmente candidat al ARD în Colegiul III – Deputaţi Timişoara, a postat un comentariu prin intermediul reţelei de socializare Facebook, prin care îşi exprimă dorinţa de „divorţ” din punct de vedere economic faţă de Bucureşti. Asta datorită faptului că banii colectaţi de la localnici prin taxe şi impozite, dar şi din dările datorate de firme, ajung în mare parte în Capitală, de unde sunt distribuiţi mai departe pe criterii strict politice, afirmă Orza în postarea sa.

„Autonomia locală, bazată pe principii europene (adică fără conotaţii etnice ) trebuie să stea la baza administraţiei locale din România! De 12 ani millitez pentru acest concept. De 12 ani cer ca taxele şi impozitele locale, atât cele plătite de cetăţeni cât şi cele plătite de firme, să rămână într-o pondere covârşitoare la nivel local. Ştiaţi că la nivel local nu rămâne nimic din TVA sau din profitul unei firme? Doar o cotă, din impozitul pe venit al salariaţilor! În rest, totul merge la „centru”. Iar de acolo se distribuie pe criterii politice. Din pacate, chiar şi în Timisoara ni se spune de unii să avem grijă ce votăm, ca să „primim” mai apoi de la „Înalta poartă”. Un os adică? Uită cei care spun asta că de fapt sunt banii produşi în plan local? De ce militeaza unii ca să ne transforme în vasali oficiali? Indiferent de cine e la putere, alocările trebuie să fie în funcţie de contribuţia fiecărui oraş şi judeţ. În funcţie de numărul de locuitori şi de proiectele de anvergură necesare a fi dezvoltate şi finanţate. Şi nicidecum de baroniada politică” a comentat Orza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Romanii, cei mai interesati est-europeni sa cumpere masini electrice

Nu mai puțin de 36% dintre românii care sunt în căutarea unei maşini noi...

Liberalii din Timiș acuză: locațiile centrelor CJT de colectare legume – fructe au fost alese politic

Primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, acuză PSD de politizare a locațiilor centrelor de colectare...

Sorin Grindeanu, şeful PSD Timiş şi al CJ Timiş, propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru. Ce a declarat despre nominalizare

Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş este cea de-a doua...