Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăUDMR vrea descentralizare, dar nu vrea regionalizare

UDMR vrea descentralizare, dar nu vrea regionalizare

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

UDMR-iştii îsi doresc aprobarea şi implementarea proiectului descentralizării cât mai repede. Conform acestora, şi în special a senatorului Béla Markó, în sfârşit a apărut pe masa Guvernului acest proiect, care este de o importanţă majoră.

Este primul proiect important al guvernului ce va putea fi susţinut de UDMR” a afirmat senatorul Béla MarkóÎn rest, trebuie să vă spun că în ceea ce ma priveşte sunt destul de nemulţumit cu actul guvernamental şi cu activitatea parlamentară. Primul proiect trebuia să fie o lege electorală

Descentralizarea presupune trecerea anumitor responsabilităţi ale unor instituţii importante din custodia Guvernului în cea a consiliilor judeţene şi a celor locale. O idee pe care UDMR-ul o acceptă şi promovează.

În schimb, deşi sunt de acord cu proiectul deşcentralizării – când vine vorba de regionalizare, lucruriile stau total diferit. Motivaţia partidului UDMR pentru această respingere este că în opinia lor regionalizarea complică mai mult lucrurile datorită birocraţiei dificile din România.

De la început am afirmat că nu avem nevoie de regionalizare” a afirmat senatorul Béla Markó într-o conferinţă de presă de la sediul UDMR Timiş. “În cazul maghiarilor mai există o problemă (privitor la regionalizare), am pierde o parte din puterea de decizie pe care o avem în anumite zone judeţene unde prin organele alese avem un cuvânt de spus. Noile regiuni nu ne-ar asigura această posibilitate, dar se îndepărtează momentul regionalizării

 Sursa foto: ziuaveche

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul...

Culmea! Premierul Viorica Dancila transmite un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Nationale

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale...

Mihaela Triculescu, noul presedinte al ANAF. Ce o recomanda?

Premierul României, Viorica Dăncilă, a semnat astăzi Decizia de numire a Mihaelei Triculescu, economist...