Pasajul Jiul s-ar putea deschide în 5 septembrie

- Advertisement -

Vești bune pentru șoferii timișoreni! Pasajul Jiul se va deschide în curând, a declarat marți primarul Nicolae Robu. După estimările acestuia, traficul se va relua prin pasaj începând cu 5 septembrie.

Muncitorii care lucrează la lărgirea Pasajului Jiul au turnat betonul și așteaptă uscarea acestuia pentru a testa calitatea, înainte de a redeschide circulația. Lucrările de lărgire vor putea continua chiar și cu o bandă de circulație accesibilă șoferilor.

„În pofida vremii foarte proaste, la Pasajul Jiul s-a reușit betonarea pe sub pasajul actual. Aceasta va permite în curând reluarea circulației pe câte o bandă pe sens. Sub actualul pasaj s-a realizat fundația pentru viitorul drum, în forma sa finală. Urmează să se lucreze în afara cadrului actual al pasajului, la extensia pe care o vom avea, de la 3 benzi, la 5 benzi. În curând se va putea circula pe sub acel cadru prin vechiul pasaj, dar pe fundația nouă, neasfaltată, ci numai pe beton, pe câte o bandă pe sens și cu restricțiile cu modificările în trafic pe care deja le-am instituit”, a declarat Nicolae Robu.

După estimarea primarului, șoferii vor putea circula prin pasaj la începutul lunii septembrie.

„Betonul este turnat integral, sâmbătă s-a reușit, exploatând momentele de vreme bună presărate printre zilele ploioase interminabile. Urmează să se consolideze betonul și se vor prelua probe. Când va fi consolidat suficient, atunci vom da drumul la trafic. Estimez că asta se va întâmpla în 5 septembrie. Dacă vremea va fi corespunzătoare și dacă betonul lucrează mai repede decât ne așteptăm să se întâmple, atunci deschiderea traficului ar putea avea loc și mai devreme”, a explicat primarul.

Pasajul Jiul a fost închis la începutul lunii august. Atunci municipalitatea anunța că va rămâne închis doar două săptămâni.

Termenul de finalizare a lucrărilor la Pasajul Jiul este de 14 luni, iar costul, de 17,7 milioane de lei, fără tva, sunt fonduri din bugetul Primăriei Timișoara. Potrivit proiectului, strada Jiul ar urma să fie lărgită la patru benzi, iar pasajul va avea cinci benzi de circulație și trotuare pe ambele benzi, prevăzute cu piste de biciclete. Primăria Timișoara va plăti firmei Porr Construct 4,7 milioane de euro, cu TVA inclus, pentru realizarea proiectului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Șoferi, se închide traficul pe o strada din Timișoara!

Șoferii care tranzitează capitala Banatului sunt avertizați de Serviciul...

Soferi, ATENTIE! Se inchide traficul pe Bd. Gen. Dragalina din Timisoara

Serviciul Transport din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara (PMT) anunță...

Atentie soferi: SENS UNIC pe strada Cluj din Timisoara. Vezi cum se va circula!

Primăria Municipiului Timişoara anunţă faptul că, odată cu finalizarea...

Primarul Timisoarei: sondaj despre inchirierea locurilor de parcare din cartiere

Primarul Timișoarei, Nicolae robu, a creat un sondaj prin...

RECORD de AMENZI pentru ”smecherii” care parcheaza pe străzile pietonale si in zone interzise

Polițiștii locali din Timișoara desfășoară în permanență acțiuni pe...

Nici amenzile nu limiteaza NESIMTIREA soferilor care blocheaza tramvaiele, la Timisoara

Sancțiuni drastice au fost aplicate de polițiștii locali pentru...

Din aceeași categorie

Categorii Populare