Sârbi prinși la frontieră în timp ce încercau să introducă peste 12 kg de canabis în țară

- Advertisement -

Captură impresionantă de droguri a polițiștilor de frontieră timișeni. Aceștia au prins doi sârbi care intenționau să intre ilegal în țară, pe la frontiera „verde” cu peste 12 kilograme de canabis.

Cei doi au fost observați de către polițiștii de frontieră timișeni cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, în timp ce se deplasau pe jos, dinspre Serbia, spre România. Aceștia au fost reținuți de către o patrulă de polițiști și jandarmi la aproximativ 800 de metri de frontieră.

„În data de 22.08.2016, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia, spre teritoriul României. Imediat, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş s-au deplasat în zonă şi au reţinut persoanele în cauză, la aproximativ 800 m de frontieră, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni sârbi, în vârstă de 46, respectiv 24 ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit asupra celor doi bărbați un bagaj, în care s-au găsit 10 pungi cu o substanţă vegetală cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 12,6 kg.”, au transmis polițiștii de frontieră timișeni.

Cei doi sunt cercetați acum pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc, fără drept. Cei doi cetăţeni sârbi au fost prezentaţi, în cursul zilei de ieri, procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanţa găsită asupra lor, despre care polițiștii au suspiciuni că este canabis, a fost trimisă spre expertizare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Dealer de canabis prins drogat la volan

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat pe principalele artere...

Adio blocarea roților în parcările centrelor comerciale!

Primăria Timișoara a intervenit total ineficient în scandalul blocării...

IPJ Timis recruteaza viitori politisti. Vezi cum te poti inscrie la postlicealele MAI

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș contiună activitatea de...

Politistii din Timis, fapte bune pentru copii: ”Protejam oameni, ajutam oameni!”

Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș...

Politistii din Timis, actiuni de prevenire in scoli

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii...

Din aceeași categorie

Categorii Populare