Patru migranți, reținuți de polițiștii de frontieră de la Sânnicolau Mare. Vezi din ce țări provin

- Advertisement -

Joi, 7 august 2014, în jurul orei 13:00, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a observat patru persoane adulte, care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 300 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, pe malul râului Mureş.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Cuba, Libia, Iran şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Cele patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, sunt solicitanti de azil si au declarat că au plecat de la centrul unde erau cazati cu autoturisme de ocazie până la Arad, iar de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii in apropierea frontierei. Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză şi doreau să ajungă fiecare în diferite ţări din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img