AcasăStiriSocialPericol public, la Timișoara! Cade tencuiala de pe imobilele în care locuiesc,...

Pericol public, la Timișoara! Cade tencuiala de pe imobilele în care locuiesc, dar nu le pasă

Fațadele unor imobile din Timișoara arată mai rău ca în filme. Unele sunt ruini de-a dreptul, iar altele arată de ți-e teamă să treci pe lângă ele și, cu toate acestea, sancțiunile de 85.000 de lei aplicate proprietarilor, numai în utlimele două luni, nu ”ajută” cu nimic din punct de vedere al siguranței zonelor în care imobilele se găsesc.

Amenzile maxime nu înseamnă nimic pentru proprietarii de imobile a căror fațade se ”descompun” peste trecători, deși valoarea acestora nu e o sumă de neglijat. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal fac verificări permanente în privința clădirilor degradate de pe raza municipiului Timișoara, pentru luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de imobile atât din zona istorică, dar și din alte zone ale orașului care nu își întrețin proprietățile deținute, acestea constituind un real pericol pentru cetățenii care trec pe lângă ele și conferind totodată un aspect inestetic orașului.

Ca urmare a acțiunilor oamenilor legii, doar în ultimele două luni au fost aplicate un număr de 85 de amenzi, în valoare de 85.000 lei, conform HCL 371/2007 modificată pentru neîntreținerea imobilelor deținute sau folosite sub orice formă, în zone precum Calea Torontalului, Calea Dorobanților și pe străzile B-dul General I. Dragalina, M. Kogălniceanu, Ștefan cel Mare, B-dul Regele Carol I și Mărășești, dar și în Piețele Victoriei, Traian sau Băcescu.

”Poliția Locală atrage atenția proprietarilor de clădiri că au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora. De la începutul acestui an au fost aplicate pe această linie un număr de 160 sancțiuni contravenționale pe această linie, sancțiunile fiind cuprinse între 500 și 1.000 lei”, transmit reprezentanții instituției.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente