fructe-piata

25 de poliţişti de investigare a fraudelor, rutieră şi ordine publică au efectuat, în cursul zilei de 4 decembrie 2013, pe raza judeţului Timiş, controale la 51 de societăţi comerciale. Activităţile fac parte din acţiunea naţională declanşată de Poliţia Română, la data de 18 noiembrie a.c., pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale.

Echipele mixte de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, precum şi verificarea situaţiei contractuale a angajaţilor

Poliţiştii au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 144.000 de lei. De asemenea, aceştia au confiscat 475 de kg de fructe, 72 de kg de carne cu termen de valabilitate expirat şi alte produse, în valoare totală de peste 2.100 de lei.

La activităţile de control au participat şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţă Alimentelor Timişoara şi Oficiul Pentru Protecţia Consumatorilor Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.