masina-ridicata-pe-platforma-SDM
Peste 130 de masini parcate neregulamentar au fost ridicate luna trecuta, la Timisoara

Polițiștii locali au făcut un ”bilanț” al lunii iulie și ne informează că au dispus ridicarea a 133 de autovehicule parcate ilegal, aplicând peste 2.200 de sancțiuni numai pe linie rutieră.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră acționează în continuare pe linia opririi și staționării neregulamentare a autovehiculelor, numai luna trecută fiind aplicate un nunmăr de 2.224 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice. Cele mai multe dintre acestea se referă la oprirea sau staționarea autovehiculelor în zona indicatoarelor de oprire interzisă, pe trotuare, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, pe pistele de biciclete, în zonele în care blochează intrările în curți, parcări, instituții, pe căile de rulare a mijloacelor de transport în comun, pe spații verzi, în zonele pietonale sau au fost aplicate în cazul conducătorilor auto care au pătruns pe străzi cu accesul interzis.

În aceeași perioadă, la solicitarea polițiștilor locali, au fost ridicate de către lucrătorii Societății Drumuri Municipale (SDM) SA, un număr de 133 de autovehicule parcate neregulamentar. ”Astfel de situații au fost constatate în special pe pistele pentru bicicliști, dar și în locuri în care conducătorii auto nu țin cont de consecințele faptelor lor și blochează, prin parcarea neregulamentară, fie mijloace de transport în comun, fie accesul în diverse imobile, parcări etc. Reamintim faptul că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă”, transmit reprezentanții instituției.

Poliția Locală atrage totodată atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea în locurile interzise pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.