Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pietoni neatenţi răniţi grav pentru că au trecut necorespunzător strada, în judeţul Timiş

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marţi, 21 ianuarie 2014, în jurul orei 17:40, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe raza localităţii Giroc. La faţa locului, reprezentanţii legii au constatat că C. Vasilica, de 37 de ani, din localitatea Giroc, a condus un autoturism pe strada Bega, iar la intersecţia cu strada Semenic a surprins şi accidentat un pieton.

În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a pietonului M. Mitruţa, de 31 de ani, din Giroc, care era angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Pe parcursul aceleiaşi zile, în jurul orei 18:35, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au fost sesizaţi despre producerea unui alt accident pe raza municipiului Timişoara, de această dată. Aici, poliţiştii au constatat că M. Daniela, de 42 de ani, din Germania, a condus un autoturism pe strada General Ioan Dragalina, iar la intersecţia cu bulevardul 16 Decembrie 1989 a surprins şi accidentat un pieton.

În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a pietonului R. Petru, de 61 de ani, din Timişoara, care era angajat în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal, fără a respecta semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Oamenii legii fac unele recomandări pietonilor:
• Traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni!
• Înainte de a traversa asiguraţi-vă temeinic, uitându-vă în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă puteţi traversa în siguranţă!
• Atenţie – în lipsa indicatoarelor ce vă permit să traversaţi (trecerea de pietoni şi/sau semafor) pietonii nu au prioritate.
• După coborârea din mijloacele de transport în comun, aşteptaţi plecarea acestora din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior!
• Nu traversaţi în fugă strada!
• Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public – cât mai aproape de marginea sa!
• Nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sub cupola M.A.I! Deținutul Alin Morcocian susține că, aflat în arest preventiv, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale i-a facilitat o...

Înainte de toate, așa cum știu toți infractorii din spațiul danubiano-carpato-pontic, nu e niciun...

La milimetru! Rroma Denisa Căldăraș a ratat cursa Wizz Air de Dortmund care ar fi plasat-o, după audierile de la Parchet, direct în brațele...

Că Denisa Căldăraș a avut noroc cu carul, când a scăpat din ghearele (sub)ofițerilor...