Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Plimbări GRATUITE cu tramvaiul turistic și minibus-urile electrice în cea de-a II-a zi a Săptămânii Mobilităţii, la Timişoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Tema de anul acesta este “Our Streets, our choice (Străzile noastre, alegerea noastră)”, în ideea încurajării cetăţenilor de a-şi crea oraşul în care doresc să trăiască şi să reevalueze modul în care privesc spaţiul urban.

Astfel, în perioada 16-22 septembrie, municipalitatea organizează diferite activităţi. Startul s-a dat marți, 16 septembrie, iar manifestările prilejuite de acest eveniment continuă astăzi cu un program mai mult decât interesant pentru timișoreni.

Programul zilelor rămase din această săptămână, este următorul:

Miercuri, 17 septembrie
Plimbări gratuite cu tramvaiul turistic şi cu minibus-urile electrice:
Traseu cu tramvaiul turistic: plecare la orele 10.00, 11.30, 13.00 şi 14.30 din curtea sediului RATT de pe Take Ionescu, nr. 56 – Piaţa Traian – Prefectură – Piaţa 700 – Catedrală – Piaţa Maria – Dâmboviţa – Drubeta – Piaţa Bălcescu – Piaţa Maria – Piaţa 700 – Piaţa Traian – Gara de Est – Take Ionescu.

Traseu cu minibus-urile electrice: plecare la orele 11.00 şi 14.00 de la Catedrală (staţia lui 33)– Piaţa Maria – Piaţa Bălcescu -– Bvd. Mihai Viteazu – str. 20 Decembrie – Piaţa I. C. Brătianu – Bvd. Revoluţiei din 1989 – Bvd. 3 August 1919 – Piaţa Traian – str. Ştefan cel Mare – str. Iepurelui – str. Baba Dochia – str. Andrei Şaguna – Calea Dorobanţilor – Aleea Pădurea Verde – str. Avram Imbroane – Bvd. Take Ionescu – str. Martin Luther – Bvd. I.C. Brătianu – str. 20 Decembrie – bvd. C.D. Loga – Bvd. Regele Ferdinand – Piaţa Regina Maria – Catedrală.

Joi, 18 septembrie :
De la ora 18.00, alergare in zona centrală cu Asociaţia Alergotura pe traseul: Parcul Botanic, Str. Marasesti, Piaţa Victoriei (pe partea cu Librăria Eminescu, către Catedrală), la stânga spre Primărie pe Bv.Regele Ferdinand, prin faţa Primariei pe Bv. C. D. Loga, la stânga pe str. 20 Decembrie 1989, pe langă Muzeul Banatului către centru, la dreapta pe str. Alba Iulia, la stânga pe str .Victor Vlad de la Marina, si la dreapta pe str. Mărăşesti până în Parcul Botanic.

Tot de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei au loc activităţi prezentate de Smart Fit Studio
Alergare cu ghete Kangoo Jumps
Moment Smart Pump – aerobic
Cycling – pedalare pe biciclete
CrossFit – exerciţii pentru menţinerea condiţiei fizice

Vineri, 19 septembrie

str. Mărăşeşti:
14.00-17.00 – Verde pentru Biciclete concurs de spart becuri prin pedalare şi vânătoare de comori
17.00-18.00 – Zumba şi aerobic cu clubul Zumba Fitness
18.00-20.00 –Lecţii de dans cu Magnum VRD

Sâmbătă, 20 septembrie:
10.00-13.00- film pentru copii, activităţi de plantare, desene pe asfalt, activităţi educative pentru copii – parcarea PMT
10.00-20.00 – Târg de biciclete ediţia a IV-a pe str. Mărăşeşti

Duminică, 21 septembrie
10.00-13.00 – Demonstraţii de baschet cu Academia de baschet BC Timişoara, demonstraţie de arte marţiale, judo – parcarea PMT
10.00-20.00 – Târg de biciclete ediţia a IV-a pe str. Mărăşeşti

Luni, 22 septembrie
Ora 15.30- 17.30 – demonstraţii de badminton pentru copii, minicros, rugby, echipele de baschet de la şcoli, concursuri de măiestrie sportivă, demostraţii sportive de picioroange – parcarea PMT. În caz de timp nefavorabil acţiunile programate se vor suspenda.
Parcarea Primăriei Municipiului Timişoara va fi închisă traficului auto pentru activităţile de sămbătă, duminică şi luni (20-22.09.2014).

“Săptămâna Mobilităţii” este o campanie a Uniunii Europene prin care se doreşte sensibilizarea cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto. Proiectul promovează formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de seră şi reducerea factorilor poluanţi care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii şi dăunează mediului înconjurător. Ca mijloc principal de realizare a fost propus mersul pe jos sau cu bicicleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare