Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePregatiri pentru șantierul de la Pasajul Popa Șapcă. Cum va fi deviată...

Pregatiri pentru șantierul de la Pasajul Popa Șapcă. Cum va fi deviată circulația

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Încep pregătirile pentru șantierul de la Pasajul Popa Șapcă. Primul pas pe care îl vor face autoritățile locale constă în devierea traficului și asigurarea unei rute alternative în zonă pentru șoferi.

Pentru începerea lucrărilor efective de lărgire a Pasajului Popa Șapcă se așteaptă un aviz de la Căile Ferate Române. Până când acesta va sosi, lucrările vor demara în zona Galeriei 1, unde va fi și restricționat traficul.

„Vom demara lucrările în zona Galeria 1, pentru pregătirea lucrărilor propriu zise de la Pasajul Popa-Șapcă. Va fi asigurată o conexiune de la sensul giratoriu de la Galeria 1 până pe Calea Aradului prin zona ce ține de mall, unde acum există o amenajare pe patru benzi, dar două dintre acestea sunt folosite pentru staționare. Se va asigura o cale de comunicare pe patru benzi pe acest traseu. Avem o conexiune prin strada Divizia 9 Cavalerie spre strada Baader și vom face un drum provizoriu de undeva de la prelungirea drumului prin parcarea mallului de la intersecția acestuia cu strada Antenei, un drum provizoriu prin față pe la Praktiker, pe proprietatea privată cu care vom asigura o conexiune cu strada Demetriade, pentru că nu se va putea circula pe Demetriade în vecinătatea Popa Șapcă. Se va veni pe acest traseu, se va merge pe drumul provizoriu pe care îl vom realiza șj se va face racordul cu Demetriade. Durează 3-4 săptămâni amenajarea acestui drum provizoriu. Vom face ceva similar cu ce am făcut la Michelangelo”, a explicat primarul Nicolae Robu.

De lucrările la Pasajul Popa Șapcă se va ocupa firma SC SYLC CON TRANS SRL – lider în asociere cu SC TABLEROS Y PUENTES SA, SC PETRUCCO SA, valoarea contractului fiind de 23.999.000 lei, iar termenul de execuție, de 18 luni. După terminarea lucrărilor, pasajul va avea patru benzi de circulație, la o lățime de 23 de metri, față de cei 8,50 de metri din prezent. Pe ambele sensuri de mers vor fi amenajate trotuare și piste de cicliști. În cadrul proiectului sunt cuprinse și relocări, modernizări sau înlocuiri a tuturor rețelelor de utilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...