pasaj-rutier-Popa-Sapca

Încep pregătirile pentru șantierul de la Pasajul Popa Șapcă. Primul pas pe care îl vor face autoritățile locale constă în devierea traficului și asigurarea unei rute alternative în zonă pentru șoferi.

Pentru începerea lucrărilor efective de lărgire a Pasajului Popa Șapcă se așteaptă un aviz de la Căile Ferate Române. Până când acesta va sosi, lucrările vor demara în zona Galeriei 1, unde va fi și restricționat traficul.

„Vom demara lucrările în zona Galeria 1, pentru pregătirea lucrărilor propriu zise de la Pasajul Popa-Șapcă. Va fi asigurată o conexiune de la sensul giratoriu de la Galeria 1 până pe Calea Aradului prin zona ce ține de mall, unde acum există o amenajare pe patru benzi, dar două dintre acestea sunt folosite pentru staționare. Se va asigura o cale de comunicare pe patru benzi pe acest traseu. Avem o conexiune prin strada Divizia 9 Cavalerie spre strada Baader și vom face un drum provizoriu de undeva de la prelungirea drumului prin parcarea mallului de la intersecția acestuia cu strada Antenei, un drum provizoriu prin față pe la Praktiker, pe proprietatea privată cu care vom asigura o conexiune cu strada Demetriade, pentru că nu se va putea circula pe Demetriade în vecinătatea Popa Șapcă. Se va veni pe acest traseu, se va merge pe drumul provizoriu pe care îl vom realiza șj se va face racordul cu Demetriade. Durează 3-4 săptămâni amenajarea acestui drum provizoriu. Vom face ceva similar cu ce am făcut la Michelangelo”, a explicat primarul Nicolae Robu.

De lucrările la Pasajul Popa Șapcă se va ocupa firma SC SYLC CON TRANS SRL – lider în asociere cu SC TABLEROS Y PUENTES SA, SC PETRUCCO SA, valoarea contractului fiind de 23.999.000 lei, iar termenul de execuție, de 18 luni. După terminarea lucrărilor, pasajul va avea patru benzi de circulație, la o lățime de 23 de metri, față de cei 8,50 de metri din prezent. Pe ambele sensuri de mers vor fi amenajate trotuare și piste de cicliști. În cadrul proiectului sunt cuprinse și relocări, modernizări sau înlocuiri a tuturor rețelelor de utilități.

Articolul precedentRobu se pregătește de miting pentru centura orașului
Articolul următorRobu se pregătește de miting pentru centura
Dacă nu dai dovadă de bun simţ te poţi trezi cu IP-ul blocat şi nu vei mai putea intra pe voceatimisului.ro Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII