Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieRobu se pregătește de miting pentru centura orașului

Robu se pregătește de miting pentru centura orașului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Nicolae Robu, care a câștigat încă un mandat în urma alegerilor de duminică, se pregătește de miting. Edilul vrea să își exprime astfel nemulțumirea față de lipsa de interes a Guvernului pentru centura Timișoarei.

Ideea unui astfel de miting a fost vehiculată de Nicolae Robu și în mandatul anterior, dar nu a devenit realitate. Acum primarul cheamă din nou timișorenii în stradă pentru centura orașului.

„E timpul ca noi, timișorenii, să facem un mare miting pentru centura orașului. Eu m-am abținut pentru că sunt un tip căruia îi place să aibă o conduită elegantă în raport cu oricine, inclusiv cu Guvernul. Am făcut toate diligențele pentru ca centura Timișoarei, tronsonul sud să se facă, dar nu se întâmplă nimic. Răspunsul e că nu sunt bani, că va intra pe fonduri europene. Nu mai putem aștepta”, a declarat primarul.

Edilul este optimist că timișorenii i se vor alătura în acest demers și speră că un număr mare de participanți va atrage atenția guvernanților.

„În următoarele săptămâni, nu am fixat încă data, dar o vom face, vom ieși în stradă pentru centură, ceea ce în România nu s-a mai întâmplat. Nu e un miting politic, la care să part în funcție de simpatii politice, este un miting civic, pentru Timișoara. E atât de importantă centura că nu mai putem tolera să nu se aloce fonduri, încă din 2016. Există și fonduri la dispoziția primului ministru și a ministrului Transporturilor. Orice explicație se dă pentru amânare nu o pot accepta. Nu pot concepe să nu se aloce fonduri pentru centură din 2016”, a explicat Nicolae Robu.

Centura de sud a Timișoarei apare în Masterplanul de Transport, însă nu ca un punct prioritar. Suma necesară pentru construirea celor 25,4 kilometri de șosea este de 89 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...