Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

DEZAMĂGITOR! Și Suceava își face stadion nou înaintea Timișoarei. Vezi cum va arăta! FOTO

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

La finalul primei luni a acestui an, primarul Timişoarei anunţase că are în plan lansarea unui concurs internaţional pentru realizarea proiectului viitorului stadion al orașului de pe Bega, dar şi a unei sălii polivalente ce va avea o capacitate de 15.000 de locuri. Arena destinată sporturilor în aer liber se vrea cu o capacitate de 40-45 de mii de locuri, iar sursele de finanţare pentru cele două obiective nu se cunosc încă. Ba mai mult de atât, nici concursul nu pare să fi fost lansat, sau cel puțin Primăria nu s-a lăudat cu așa ceva.

Ei bine, de atunci, pe rând au anunțat că își vor construi stadionae noi, ultramoderne, Craiova, Brașov, Galați, chiar și Arad-ul, iar acum… Suceava. Primarul orașului moldav, Ion Lungu, a făcut astăzi publice câteva imagini cu proiectul viitorului stadion. Arena va avea o capacitate mult mai mică decât cea cu care se lăuda Nicolae Robu, urmând ca stadionul sucevean să beneficieze de 15.000 de locuri, iar costurile sunt estimate la circa 15 milioane de euro.

”Acesta este noul stadion pentru care lucrăm la documentaţie. Eu sper ca în cele din urmă să putem găsi o finanţare prin fonduri europene şi să facem un stadion cu 15.000 de locuri. Avem mai multe documentaţii de detaliu, cu mai multe cote, cota maximă fiind de 20 de metri înălţime. Sper să avem totul pregătit până se clarifică situaţia fondurilor europene, respectiv axele, măsurile şi ghidul solicitantului. Vreau să avem aprobaţi indicatorii în Consiliul Local ca să putem promova un proiect pentru realizarea unui nou stadion. El poate să coste undeva între 15 şi 18 milioane de euro, depinde cu cât se licitează şi cât este cofinanţarea Primăriei. Eu cred că un efort din partea Primăriei de 1-2 milioane de euro nu e mare lucru ca să facem un stadion nou”, a anunţat Ion Lungu, conform suceavanews.ro.

Ei, și nu doar sucevenii, se pot lăuda cu faptul că au deja inclusiv proiectele stadionanelor terminate, Timișoara neavând lansat nici măcar concursul de idei cu privire la noul stadion!

Foto: suceavanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare