Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăPREZENTARE: România va avea primul PREȘEDINTE LIBERAL din ISTORIE. Cine este ”Neamțul”...

PREZENTARE: România va avea primul PREȘEDINTE LIBERAL din ISTORIE. Cine este ”Neamțul” Klaus Iohannis

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Klaus Werner Iohannis, pe numele său complet, s-a născut pe data de 13 iunie 1959, la Sibiu. El este căsătorit cu Carmen. În 1983, viitorul președinte al României, a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, pentru ca în următorii cinci ani să-și desfășoare activitatea de profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Începând cu anul Revoluției, 1989, până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional „Brukenthal” din Sibiu, după care a avansat în funcția de inspector şcolar general adjunct, până în 1999, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general.

Actualul președinte al PNL este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de când acesta a fost înființat, din 1990, pentru ca între 2001 și 2013 să ocupelocul de preşedinte al formaţiunii, demisionând din această funcţie după înscrierea în PNL, în februarie 2013.

S-a lansat în politică în 2000, când FDGR l-a pus pe lista candidaților la Primăria Sibiu, unde a ajuns în al doilea tur de scrutin, cu un candidat PSD, Ioan Cindrea, pe care l-a învins cu 69,18%. În primul mandat ca primar a făcut față oricărei provocări, deși a avut alături o echipă a PSD.

În 2004, Iohannis a câştigat al doilea mandat de primar, cu 88,7 la sută din voturi, între cele mai mari scoruri din ţară. În timpul celui de-al doilea mandat de primar al Sibiului sub ”comanda” lui Iohannis, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2007, eveniment care a atras în oraş peste un milion de turişti. După încheierea mandatului de primar, în 2008, Iohannis a mai câștigat unul – al treilea, cu ”doar” 83,2% din voturi. Mai mult decât atât, Iohannis a câştigat cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului, în 2012, totalizând 77,9% din sufragii.

Pe data de 20 februarie 2013, Klaus Iohannis devine membru PNL, pentru ca pe data de 28 iunie 2014 să fie ales preşedinte ale Partidului Național Liberal. Ascensiunea sa politică a continuat cu prima participare la alegerile prezidențiale din 2014, unde, în primul tur de scrutin a primit cu zece la sută mai puține voturi decât principalul contracandidat al său, Victor Ponta (PSD), culminând ieri cu voturile românilor de pretutindeni cu ajutorul cărora l-a ”zdrobit” pe Ponta, după un ”meci” 1 la 1, cu aceeași diferență de ”scor” – circa 10%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare