PNL acuză, cu probă! SMS ILEGAL de la Bărsăşteanu. Liberalii au sesizat POLIŢIA

- Advertisement -

Partidul Naţional Liberal Timiş a depus un denunţ la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 385 (1) care stipulează următoarele: (1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Duminică, 25 mai 2014, în jurul orei 16:30 a fost semnalată de către reprezentanţii subscrisului, săvârşirea infracţiunii arătate mai sus (vezi foto) prin trimiterea de mesaje electronice tip SMS cu caracter electoral după cum urmează: „Dacă aţi ajuns să votaţi, vă mulţumesc pentru încrederea acordată! Dacă nu, vă rog să mă sprijiniţi şi prin votul dumneavoastră, să mă trimiteţi în Parlamentul României pentru a vă reprezenta pe dumneavoastră! Cu deosebit respect, dr. Florin Bîrsăşteanu”. Numărul de telefon folosit pentru transmiterea acestor mesaje de grup este 0725.54.45.15.

Acest lucru este expres interzis şi de legea 33/2007 art.53 lit.T care interzice următoarele: „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale ori candidat independent“.

“Dacă acest mesaj provine cu adevărat de la domnul doctor Florin Bîrsăşteanu, atunci domnul doctor se face vinovat de încălcarea gravă a legii şi trebuie să plătească. Dacă altcineva este autorul mesajului, atunci el trebuie identificat şi pedepsit conform legii. Cu astfel de lucruri nu ne putem juca şi trebuie dat un exemplu pentru oricine care are tentaţia să încalce legea”, a declarat preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Faţă de cele învederate mai sus, PNL Timiş solicită IPJ Timiş să efectueze cercetările necesare şi să ia măsurile prevăzute de lege care se impun.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare