Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăPNL acuză, cu probă! SMS ILEGAL de la Bărsăşteanu. Liberalii au sesizat...

PNL acuză, cu probă! SMS ILEGAL de la Bărsăşteanu. Liberalii au sesizat POLIŢIA

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Partidul Naţional Liberal Timiş a depus un denunţ la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 385 (1) care stipulează următoarele: (1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Duminică, 25 mai 2014, în jurul orei 16:30 a fost semnalată de către reprezentanţii subscrisului, săvârşirea infracţiunii arătate mai sus (vezi foto) prin trimiterea de mesaje electronice tip SMS cu caracter electoral după cum urmează: „Dacă aţi ajuns să votaţi, vă mulţumesc pentru încrederea acordată! Dacă nu, vă rog să mă sprijiniţi şi prin votul dumneavoastră, să mă trimiteţi în Parlamentul României pentru a vă reprezenta pe dumneavoastră! Cu deosebit respect, dr. Florin Bîrsăşteanu”. Numărul de telefon folosit pentru transmiterea acestor mesaje de grup este 0725.54.45.15.

Acest lucru este expres interzis şi de legea 33/2007 art.53 lit.T care interzice următoarele: „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale ori candidat independent“.

“Dacă acest mesaj provine cu adevărat de la domnul doctor Florin Bîrsăşteanu, atunci domnul doctor se face vinovat de încălcarea gravă a legii şi trebuie să plătească. Dacă altcineva este autorul mesajului, atunci el trebuie identificat şi pedepsit conform legii. Cu astfel de lucruri nu ne putem juca şi trebuie dat un exemplu pentru oricine care are tentaţia să încalce legea”, a declarat preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Faţă de cele învederate mai sus, PNL Timiş solicită IPJ Timiş să efectueze cercetările necesare şi să ia măsurile prevăzute de lege care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ca la 1907! Marilen Pirtea, susținut de primari PNL, atac devastator la garda pretoriană a slugilor din ograda tandemului Alin Nica – Dănuț Groza

Afară-i vopsit gardul și-năuntru-i leopardul! Asta ne spune, de fapt, prin postarea sa de...

Film artistic! TaximeTRISTUL-activist Simi Drăgoi de la firma ”Tudo” confundă extrem de grav ficțiunea cu realitatea!

Ca să o scurtăm: Simon Petru Drăgoi este una și aceeași persoană cu cel...