Poli-Timisoara-echipa

Divizionara secundă Poli Timișoara are un sezon aproape perfect, care poate fi încununat cu o promovare mult-așteptată în Liga I. După victoria obținută în cea de-a patra etapă a play-off-ului, partidă disputată weekend-ul trecut, la Slatina, contra celor de la FC Olt, elevii lui Dan Alexa au ajuns la 19 meciuri jucate fără înfrângere.

Chiar dacă Poli a obținut prima victorie ”afară” după șase luni, aici fiind inclusă și pauza competițională, alb-negrii nu au mai fost învinși din luna septembrie a anului trecut, când timișorenii cedau în derby-ul Banatului, pe terenul celor de la Metalul Reșița, cu scorul de 0-2. De altfel, timișorenii au numai două înfrângei în actuala stagiune.

În play-off, cinci dintre poliști au bifat toate jocurile: Pap, Keita, Neagu, Elek și Belu, cel din urmă, marcator al golului victoriei din ultimul meci, deși joacă pe postul de fundaș dreapta, are la activ patru reușite stagionale. Același Belu se află și în topul celor mai ”activi” dintre elevii lui Alexa, fundașul evoluând în acest sezon 1.740 de minute. Fundașul dreapta este întrecut numai de Cristian Scutaru, care a stat în teren 1.776 de minute.

Poli are cea mai bună apărare, încasând 9 goluri în 24 de meciuri disputate și cel mai bun atac, timișorenii reușind să marcheze de 36 de ori (aici fiind incluse și cele trei goluri obținute ca urmare a victoriei de la ”masa verde” cu Poiana Câmpina – echipă care s-a retras). Cel mai prolific marcator al bănățenilor este brazilianul Pedro Henrique, care a ”perforat” plasa adversă de opt ori, acesta fiind urmat Cristi Bărbuț, care are în ”cont” șase reușite și de fundașul-golgheter Claudiu Belu cu 4 goluri marcate. Tot patru goluri a reușit și noul vârf Robert Elek, care are cea mai bună cotă de goluri pe meci, reușind să înscrie un gol la fiecare 132 de minute jucate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here