Ar trebui să vândă marfă de calitate şi să respecte legea, însă comercianţii din Piaţa Mehala par să uite din ce în ce mai des că siguranţa alimentară ar trebui să fie pusă mai presus de propria poftă de a face profit. Poliţia Locală a efectuat ieri un control în piaţa, acolo unde a descoperit multiple nereguli.

„Au fost aplicate un număr de 26 de sancțiuni în valoare totală de 11.600 lei, majoritatea dintre ele pentru nerespectarea regulamentului de piață conform HCL 334/2002 modificată, pentru lipsa curățeniei, neverificarea metrologică a cântarelor, nerespectarea sectorizării și lipsa documentelor. Administratorul pieței a fost de asemenea sancționat deoarece nu a avut grijă ca activitatea în piață să se desfășoare conform prevederilor legale, fiind notificat și pentru cosirea ambroziei crescută în locația respectivă. Un comerciant depistat deținând atestat de producător în Buzău, dar care comercializa în baza atestatului produse de import sau achiziționate din depozite, a fost sancționat conform Legii 145 /2014 cu sancțiunea de 7500 lei. Acțiunile de verificare a pieței din Mehala vor fi organizate și în perioada următoare astfel încât comercializarea produselor agro-alimentare să se desfășoare în condiții legale și civilizate”, transmite direcţia din subordinea primăriei.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.