Poliţiştii din Timiş au intrat în „război” cu traficanţii de fier vechi. Doi bărbaţi au primit amenzi mai mari decât firmele!

- Advertisement -

Activităţile poliţiştilor din judeţul Timiş fac parte din acţiunea europeană „ACTION DAY METAL”, desfăşurată simultan, atât în România, cât şi în Olanda, Bulgaria, Cipru, Portugalia, Suedia, Franţa, Finlanda şi Belgia.

Astfel, în perioada 21-22 mai 2014, echipe mixte de poliţişti de investigarea a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, rutieră şi poliţie transporturi, alături de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, comisarii Gărzii Financiare şi specialişti din cadrul Romtelecom, Enel şi SN CFR au efectuat controale pe raza întregului judeţ, la centrele de colectare a materialelor feroase şi neferoase, în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului criminogen înregistrat.

Acţiunea a avut ca scop identificarea bunurilor provenite din comiterea de infracţiuni, a persoanelor care valorifică în mod repetat materiale feroase/neferoase provenite din furturi, depistarea celor care colectează şi prelucrează ilegal deşeuri, dar şi verificarea modului de întocmire a documentaţiei obligatorii privind provenienţa bunurilor gestionate.

Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 41 de autovehicule şi 32 de centre de colectare, fiind aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei. De asemenea oamenii legii au depistat şi doi bărbaţi, de 24 şi 27 de ani, în timp ce desfăşurau activităţi de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase fără a deţine autorizaţie de mediu. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 de lei conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00,...

O nouă acțiune de deratizare la Timișoara, în perioada 15-30 noiembrie!

Primăria Timişoara anunță că, în perioada 15 – 30...

Aproape 200 de amenzi și 6 permise de conducere, reținute de polițiști, în doar cinci ore!

Acțiune a polițiștilor rutieri în această dimineață, pe raza...

Poliţiştii timişoreni, în stradă! Amenzi şi permise reţinute, în doar două ore!

Polițiștii rutieri au acționat în această dimineaţă, pe raza...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img