12.9 C
Timișoara
sâmbătă,8,mai,2021
AcasăStiriSocialPoliţiştii din Timiş au intrat în "război" cu traficanţii de fier vechi....

Poliţiştii din Timiş au intrat în „război” cu traficanţii de fier vechi. Doi bărbaţi au primit amenzi mai mari decât firmele!

Activităţile poliţiştilor din judeţul Timiş fac parte din acţiunea europeană „ACTION DAY METAL”, desfăşurată simultan, atât în România, cât şi în Olanda, Bulgaria, Cipru, Portugalia, Suedia, Franţa, Finlanda şi Belgia.

Astfel, în perioada 21-22 mai 2014, echipe mixte de poliţişti de investigarea a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, rutieră şi poliţie transporturi, alături de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, comisarii Gărzii Financiare şi specialişti din cadrul Romtelecom, Enel şi SN CFR au efectuat controale pe raza întregului judeţ, la centrele de colectare a materialelor feroase şi neferoase, în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului criminogen înregistrat.

Acţiunea a avut ca scop identificarea bunurilor provenite din comiterea de infracţiuni, a persoanelor care valorifică în mod repetat materiale feroase/neferoase provenite din furturi, depistarea celor care colectează şi prelucrează ilegal deşeuri, dar şi verificarea modului de întocmire a documentaţiei obligatorii privind provenienţa bunurilor gestionate.

Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 41 de autovehicule şi 32 de centre de colectare, fiind aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei. De asemenea oamenii legii au depistat şi doi bărbaţi, de 24 şi 27 de ani, în timp ce desfăşurau activităţi de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase fără a deţine autorizaţie de mediu. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 de lei conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,900FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
192CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente