Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPOMPIERII au tras primele concluzii după incendiul din Complexul Studențesc din Timișoara....

POMPIERII au tras primele concluzii după incendiul din Complexul Studențesc din Timișoara. Ce acțiune demarează AZI

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În urmă cu exact o săptămână, trei localuri situate în mijlocul Campusului Universitr din Timișoara au fost mistuite de un incendiu extrem de violent, care a fost stins ca urmare a intervenției prompte, cu mai multe autospeciale, a pompierilot timișoreni.

Aceștia explică situația de atunci menționând că ”la ora 13:57, Inspectoratul pentru Situații de Urgență BANAT al județului Timiș a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui posibil incendiu, izbucnit în Complexul Studențesc din Timișoara, într-un amplasament în care își desfășurau activitatea 3 unități de alimentație publică. La ora 14.06 primele 2 autospeciale cu apă și spumă au ajuns la fața locului și s-a constatat că incendiul ardea generalizat, motiv pentru care au fost chemate în sprijin alte forțe de intervenție”. Salvatorii explică și cum au intervenit în ceea ce privește scoaterea din zona incendiată a unei femei. ”pompierii au salvat o femeie în varsta de aproximativ 60 de ani, aflată în stare de șoc, dar conștientă și cooperantă. La iesirea din amplasamentul în flăcări, femeia a fost preluată de un polițist local și de un civil și a fost transportată la o ambulanță”.

ISU Banat anunță că la intervenție au participat în total 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă din municipiul Timisoara și Punctul de Lucru Pișchia, 4 ambulanțe SMURD, 5 ambulanțe SAJ, forțe ale IPJ Timiș și IJJ Timiș, 2 autocisterne ale AQUATIM și un echipaj ENEL. Incendiul a fost atacat din 4 laturi, fapt ce a determinat localizarea acestuia și a împiedicat propagarea focului la clădirile învecinate.

”Cu toate eforturile pompierilor, amplasamentul în care funcționau cei trei agenți de alimentație publică era construit din lemn și polistiren, fapt ce a determinat propagarea rapidă a focului pe structură și a determinat pierderi materiale importante. Efectul termic al flăcărilor înalte au afectat și anvelopajul, respectiv geamurile căminelor studențești din imediata apropiere.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii militari au stabilit cauza probabilă ca fiind depozitarea de jar sau cenușă nestinsă în apropierea unor materiale combustibile. Incendiul a pornit de la o anexă, de lângă amplasament” explică pompierii, care precizează că anexa aparținea unității de alimentație publică care deținea cea mai mică suprafață dintre cele trei restaurante de tip fast-food.

Odată cu această concluzie, pompierii ISU Banat informează că începând de astăzi, 23 ianuarie 2014, au demarat o campanie de verificare PSI a tuturor unităților de alimentație publică din Timișoara, inclusiv a celor care, conform HGR nr. 1739 din 2006, nu necesită aviz de securitate la incendiu având suprafața sub 200 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Lacrimi și suspine! Părinții sunt dezamăgiți că, după incendiu, primarul Fritz nu a venit cu televiziunile și la grădinița municipalității

Aseară, în zona centrală a Timișoarei, a izbucnit un mic incendiu, la una dintre...

Cinism în formă pură! Primarul Dominic Fritz aplică tehnici de manipulare pentru to(n)ți ca să scape de Ionuț Nasleu de la Piețe SA

Remeber: primul lucru, după ce a fost instalat în funcția de primar al municipiului...

ISU Timis a fost dotat cu doua autospeciale si sapte barci pneumatice noi FOTO

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și șapte bărci pneumatice de salvare...