13095860_1167607296637601_2499839563533388673_n

Pompierii timișeni au demarat controalele la bisericile din județ, pentru a preveni evenimentele nedorite. Reprezentanții ISU Banat verifică dacă sunt respectate normele legale de prevenire a incendiilor și le fac instructajul preoților și personalului bisericesc.

„Premergător sărbătorilor pascale, acțiunile inspectorilor de prevenire se derulează cu precădere la unitățile de cult, fiind controlate un număr de 58 de biserici, având în vedere că în această perioadă un număr foarte mare de cetățeni vor păși pragul acestora. Pe timpul controalelor, specialiștii în prevenirea incendiilor au în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a
instalațiilor electrice și stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat. De asemenea, aceștia execută instruiri cu personalul bisericesc, ocazie cu care vor fi prezentate măsurile care trebuie respectate înainte, pe timpul și după terminarea slujbelor, astfel încât aceștia, la rândul lor, să le transmită și enoriașilor”, au transmis reprezentanții ISU Banat.

Pentru noaptea de Înviere, pompierii au impus mai multe reguli ce trebuie respectate în toate lăcașurile de cult unde este organizată slubă. Astfel, în cazul în care slujba se desfășoară în interiorul bisericilor, acestea trebuie aibă ușile deschise, pentru a facilita evacuarea persoanelor, în cazul în care este nevoie și nu trebuie să fie supraaglomerate. Covoarele și mochetele care nu sunt fixate ferm de pardoseală trebuie îndepărtate, cu excepția
celor folosite de ierarhi în cadrul slujbelor religioase. Se interzice organizarea de slujbe religioase în bisericile în care sunt amplasate schele pentru renovare. În cazul bisericilor din lemn, nu se va permite aglomerarea acestora, deoarece prezintă un risc ridicat de incendiu.

Sursa foto: Facebook/ISU Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.