Victor-Ponta-si-Gabriel-Oprea

Primul ministru al Guvernului României, Victor Ponta, va înainta luni, 22 iunie 2015, o adresă către preşedintele României, Klaus Iohannis, cu scopul de a-l desemna, în temeiul art. 107, alin. (3) din Constituţia României, pe Gabriel Oprea -viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne- drept prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile pe care le are Ponta, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Decizia prim-ministrului vine în contextul intervenţiei chirurgicale suferite la genunchiul stâng, la începutul acestei săptămâni, într-o clinică din Turcia. Medicii au decis că premierul poate fi externat, urmând ca în următoarele 7 zile acesta să urmeze, zilnic, un control de specialitate. Procesul complet de recuperare, constând în tratamente şi fizioterapie, va dura alte 14 zile, astfel încât în maximum 28 de zile prim-ministrul Victor Ponta îşi va putea relua activitatea normală la Palatul Victoria.

Activitatea Guvernului României nu va fi însă afectată in acest timp. Prim-ministrul Victor Ponta va delega toate atribuţiile de coordonare a Guvernului către viceprim-ministrul Gabriel Oprea şi îi asigură pe toţi cetăţenii României că va reveni la birou în cel mai scurt timp posibil.

Prim-ministrul Guvernului României urmează îndeaproape sfaturile medicilor specialişti şi asigură opinia publică şi pe cetăţenii români de faptul că activitatea Guvernului României nu este în niciun fel afectată.

Solicitare victo ponta catre iohannisAzi medicii au decis ca pot fi externat. Urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente și supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie și tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente. În maxim 28 de zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni.

Mâine dimineață voi trimite Președintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituție, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcției de Prim Ministru (inclusiv conducerea ședintelor de Guvern) în această perioadă (atașez adresa). Mulțumesc încă o dată medicilor de aici și doctorului Ionuț Codorean pentru atenția și profesionalismul lor”, a scris Ponta pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.