Titus-Corlatean

O țară întreagă este solidară cu românii din afara granițelor României, după ce acestora le-a fost refuzat pur și simplu dreptul constituțional de a vota, iar după mai bine de o săptămână de la aceste incidente, Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe – organizatorul scrutinului pe plan extern, a decis să ia o măsură care trebuia luată atunci, a doua zi, cel tâziu.

”După cum este cunoscut, MAE a informat în ultimele zile, inclusiv pe parcursul weekendului, în legătură cu măsurile adoptate pentru sprijinirea în cât mai bune condiţii a turului doi al alegerilor prezidenţiale.
MAE a pus la dipoziţia BES o echipă de aproximativ 800 de diplomaţi pentru suplimentarea birourilor secţiilor de votare. Am anunţat creşterea numărului de cabine în secţiile de vot. MAE a făcut şi va continua să facă tot ce este necesar şi legal pentru exercitarea dreptului la vot în străinătate” a anunțat Corlțean, cu puțin timp în urmă.

”După hotărârea BEC adoptată marţea trecută, am fost informaţi de apariţia unui al doilea comunicat al BEC. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la 23.58, am primit la sediul MAE un comunicat şi o adresă în care BEC ne comunică inexistenţa unui impediment legal referitor la organizaea unor noi secţii de votare în străinătate. Ca ministru am obligaţia să asigur respectarea legalităţii. L-am informat pe Victor Ponta că am decis să-mi depun mandatul de minstru al afacerilor externe” a mai spus Corlățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.