Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a primit ”cadou” de la DNA București încă 60 de zile de control judiciar

- Advertisement -

Pesedistul Titu Bojin, suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, a fost eliberat joi, 11 decembrie 2014 de DNA, însă i s-a pus în vedere faptul că va fi cercetat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În același dosar, consilierul judeţean Marcel Mihoc a fost reţinut de către procurorii DNA.

Potrivit unor documente ale procurorilor, Bojin, folosindu-se de funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi de poziţia de lider al filialei judeţene a PSD (la momentul respectiv era încă președintele PSD Timiș), ar fi identificat primării din Timiş, conduse de aleşi locali din aceași partid cu el, cu care omul de afaceri George Didilă, prin SC Ecomet West SRL, a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă. În acest demers, Didilă ar fi fost sprijinit atât de Titu Bojin, cât şi de Marcel Mihoc, consilier judeţean în CJ Timiş.

Întrucât cele 60 de zile de control judiciar aplicate în cazul lui Bojin au expirat, șeful de la CJ Timiș a fost prezent astăzi pentru a afla dacă acestea se vor prelungi sau nu. Procurorii i-au prelungit controlul judiciar cu alte 60 de zile, perioadă în care Bojin trebuie să se prezinte la sediul DNA București şi la Poliţia Remetea Mare ori de câte ori este chemat. Social-democratul nu are voie să dețină sau să folosească arme, dar nici să părăsească țara fără aprobarea procurorilor, cu atât mai puțin să ia legătura cu alţi suspecţi din dosarul în care este anchetat.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare