Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimăria Timişoara face încă un pas pentru realizarea machetei digitale a orașului!...

Primăria Timişoara face încă un pas pentru realizarea machetei digitale a orașului! Este o premieră în România

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timişoara va avea o machetă digitală! Macheta va fi o premieră pentru România, fiind un proiect complex ce presupune interoperabilizarea fluxurilor de date de la nivelul întregului oraș.

S-au deschis ofertele pentru realizarea design-ului de arhitectură a machetei digitale. Prin acest contract, Primăria Timișoara va beneficia de un recensământ complet al datelor digitalizate la nivel de oraș, dar și a celor care necesită digitalizare, propuneri de standardizare și ordonare pe categorii a acestora și exemple de bună practică din alte orașe.

Pentru fiecare tip de date, va fi stabilit un nivel de standardizare și interoperabilitate și vor fi propuse soluții pentru datele care nu sunt încă interoperabile.

Datele finale vor proveni din primărie, din instituțiile și societățile comerciale subordonate CLT (de ex. STPT, Aquatim, RETIM), din partea actorilor economici, precum și din partea societății civile, cât timp vor respecta normele de calitate și standardele agreate.

Principalele categorii vizate sunt după funcționalitate (de ex. mobilitate, taxe, urbanism) și după acces (date deschise, închise sau care pot fi achiziționate contra unei taxe).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Dominic Fritz anunţă o amplă acțiune de recuperare a patrimoniului orașului pe malul Begăi! Peste 11 hectare sunt ocupate ilegal

Dominic Fritz a anunțat că, începând de astăzi, Primăria Timișoara a demarat o amplă...

Medicii infecţionişti trag un semnal de alarmă! A crescut numărul cazurilor de pneumonii comunitare

În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda...

O nouă acţiune de dezinsecţie aeriană și terestră începe săptămâna viitoare la Timișoara!

Continuă dezinsecția la Timișoara! Municipalitatea anunță că, în perioada 19-24 mai, se va desfășura...