Primarul Nicolae Robu, final de an cu editorial despre DNA

- Advertisement -
Cântă, scrie poezii și mai nou editoriale despre DNA. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, își încheie anul cu un mesaj clar către timișoreni: nu a comis nicio ilegalitate în dosarul deschis de DNA privind vânzarea a două imobile pe Legea 112. Detalii legate de cazul anchetat de DNA puteți citi aici.

„Vreau să știți direct de la mine, stimați timișoreni, ce calitate am eu în anchetă, evident, din perspectiva procurorului de caz DNA, întrucât, din păcate, mass media mi-a adus mari prejudicii de imagine prin modul în care a relatat lucrurile. Sunt Primarul dv. și dv. aveți dreptul să știți adevărul adevărat! Deci, iată cum stau lucrurile:
Am fost chemat la DNA București pentru a mi se aduce la cunoștință că mi s-a conferit calitatea de suspect că aș fi comis un abuz în serviciu semnând ca Primar DOUĂ CONTRACTE DE VÂNZARE-CUMPĂRARE DE LOCUINȚE către chiriașii lor, în condițiile în care ei au devenit chiriași cu acte în regulă după termenul instituit prin legea invocată –Legea 112 / 1996-, pentru a a avea dreptul de a le cumpăra în condițiile respectivei legi. Este vorba despre două locuințe extrem de precare, dintr-un fund de curte, un apartament cu o cameră, în suprafață totală de 26 mp și un apartament cu două camere, în suprafață de 51 mp. Poza din figură spune mai mult decât orice cuvinte despre nivelul acestor locuințe și despre condiția socio-economică a cumpărătorilor lor: o familie formată din 5 membri, pentru locuința cu două camere și o familie cu 3 membri pentru locuința cu o cameră. Fac și mențiunea că locatarii susțin că atunci când au intrat în aceste locuințe ele erau fără uși, fără geamuri și fără instalație electrică, pentru a avea tabloul complet al cazului!”

A SCRIS PRIMARUL ÎN MONITORUL PRIMĂRIEI.

Edilul susține că nu este deranjat că a fost chemat la DNA, ci că imaginea i-a fost terfelită în presă, fără ca el să fie vinovat.

„Stimați timișoreni, eu nu știu acum, încă, dacă vânzarea s-a făcut, pe fond, legal sau nu, asta se va vedea, fie pe parcursul anchetei, fie în instanța de judecată. Dar ce știu 100% este că, dacă procurorul de caz are dreptate, adică: nu se pot invoca și alte legi decât legea 112 / 1996 și prevederea acesteia referitoare la data până la care trebuiau să fie încheiate contractele de închirirere pentru a fi permisă vânzarea-cumpărarea nu a fost respectată, ÎN NICIUN CAZ NU MĂ FAC EU VINOVAT PENTRU ASTA! Eu am semnat cele două contracte având în față 5 semnături de la aparatul de specialitate, pe fiecare, prin care mi se garanta fezabilitatea , oportunitatea și legalitatea vânzării. Aș fi fost vinovat dacă aș fi semnat fără măcar una dintre cele 5 semnături sau dacă aș fi pus presiune pe cei ce au semnat să o facă. Dar niciunul dintre aceste lucruri nu s-au întâmplat! Eu sunt cinstit și corect 100%, stimați timișoreni, în tot ce fac! De aceea, după cariera mea de maxim succes, de-a lungul a zeci de ani, în care, FIIND ALES, NU NUMIT, am deținut:
– timp de 4 mandate funcția de PRORECTOR
– timp de 2 mandate funcția de RECTOR și simultan PREȘEDINTE AL SENATULUI UNIVERSITAR
– timp de 1 mandat funcția de PREȘEDINTE AL SENATULUI UNIVERSITAR când aceasta a devenit de sine stătătoare
– timp de 1 mandat funcția de SENATOR ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI
– timp de 1 mandat funcția de PRIMAR AL TIMIȘOAREI, exercitând, acum, al doilea mandat
și am obținut titluri onorifice precum:
– DOCTOR HONORIS CAUSA în România și în Franța și PROUNIVERSITAS în Ungaria
– MEMBRU DE ONOARE al Academiei Oamenilor de Știință din România
– MEMBRU DE ONOARE al Academiei Americano – Române de Științe și Arte,
eu am, la vârsta de 62 de ani, o condiție materială de zona de jos a clasei de mijloc, locuind în același apartament de bloc din 1991, având doar mașini ”second hand” și fără conturi doldora, bijuterii, valori artistice etc., etc

A MAI SCRIS ROBU.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Conducerea Academiei de Politie, sub control judiciar pentru instigare la santajarea Emiliei Sercan

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Secția...

Complexul sportiv din Calea Lipovei prinde contur…pe hartie. Cate terenuri de sport se vor construi

Se fac primii paşi înspre construcţia primului complex sportiv...

Impacare istorica in PNL Timis. Nicolae Robu si Danut Groza si-au strans mana

Pace între primarii din PNL Timiş şi liderul filialei...

Primarul Timisoarei promite: timisorenii vor supraveghea deszapezirea de pe telefon din 2019

Companiile Retim și SDM care se ocupă de deszăpezire...

Robu face sondaj pe Facebook privind plombarile pe ninsoare si ploaie

Primarul Timişoarei vrea să ştie: doriţi plombarea drumurilor chiar...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img