Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăProcesul primarului Robu, cu A.N.I., poate ajunge la Curtea Europeană de Justiţie....

Procesul primarului Robu, cu A.N.I., poate ajunge la Curtea Europeană de Justiţie. Funeriu: Este posibil ca PSD să aibă o surpriză neplăcută

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Aşa cum este bine ştiut, sentinţa în procesul de incompatibilitate sesizată de A.N.I. în cazul actualului primar al Timişoarei a fost amânată la ultimul termen, cel de pe 1 octombrie. Motivul acestei noi amânări a fost clarificat de însuşi Nicolae Robu – edilul-şef al Capitalei Banatului.

“Sentinţa a fost amânată deoarece avocaţii mei au solicitat mutarea procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Curtea Europeană de Justiţie, iar completul de judecată de la Î.C.C.J. a considerat că este necesar să facă o analiză asupra acestei solicitări înainte de pronunţare. Dacă răspunsul va fi favorabil, procesul se va suspenda în România şi se va judeca la Curtea Europeană de Justiţie, iar dacă răspunsul completului va fi nefavorabil, acesta va fixa o dată ulterioară la care procesul se va relua în România” a spus la vremea respectivă Nicolae Robu.

Unul dintre personajele politice ale României care ţine „aproape” de tot ce face primarul Timişoarei este fără îndoială fostul ministru al educaţiei din ţara noastră, Daniel Funeriu. Acesta a declarat duminică seara că: „Este posibil ca PSD să aibă o surpriză neplăcută în cazul în care instanţa nu-i va lua mandatul domnului Robu, ceea ce nu este imposibil. Se pare că cei din PSD „sunt siguri” că domnul Robu va pierde, ceea ce spune multe despre apetenţa lor de a controla justiţia în interes propriu. Andronescu e într-o situaţie identică, dar PSD nu pare să creadă că Andronescu va pierde. Chiar dacă eu sunt autorul prevederilor legate de incompatibilitatea dintre funcţia de rector şi cea de parlamentar, nu îmi permit să dau un „verdict” în locul instanşei, mai ales având în vedere modul în care s-au dat sentinşele până acum. Vă spun încă odată domnule primar Robu: rupeşi U.S.L. Timiș în data de luni 11 noiembrie şi veţi fi tare. Indiferent de rezultatul procesului”, este îndemnul politicianului.

Vă reamintim că incompatibilitatea sesizată de A.N.I., în cazul lui Nicolae Robu, de referă la perioada în care actualul primar al Timişoarei ocupa funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Timişoara în acelaşi timp cu cea de senator al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare