Consilier local din Dumbrăvița, găsit incompatibil de ANI. Ilie Nemeș, abonat la contracte cu primăria din localitate

Date:

Marți, Agenția Națională de Integritate a publicat o nouă listă cu aleși locali găsiți în incompatibilitate. Pe listă se regăsesc 40 de primari și consilieri locali care nu au respectat legea. Printre aceștia se numără și Ilie Nemeș, consilier local PSD din Dumbrăvița, care a încheiat contracte de peste 50.000 de euro cu primăria din localitate.

În total pe lista ANI se regăsesc nouă primari, 13 viceprimari și 18 consilieri locali din țară care se află în conflict de interese sau sunt cercetați pentru fals în declarații. Potrivit ANI, social-democratul Ilie Nemeș, administrator al firmei Nem Construct SRL, a făcut afaceri cu primăria de peste 50.000 de euro, în condițiile în care politicianul este și consilier local al aceleiași localități.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. NEM CONSTRUCT S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator, iar fiica acestuia, deţine calitatea de asociat unic), a încheiat contracte de executare lucrări în valoare de 235.993,04 lei cu S.C. AQUA DUMBRĂVIŢA S.R.L şi S.C. DUMBRĂVIŢA INVESTIŢII S.R.L., societăţi comerciale înfiinţate de Consiliul Local al comunei Dumbrăviţa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea 161/2003”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Integritate.

Încă de anul trecut, Vocea Timișului a semnalat faptul că Ilie Nemeș este abonat la contracte cu Primăria Dumbrăvița, condusă de primarul Victor Malac, din același partid cu consilierul local. Potrivit localnicilor din Dumbrăvița, am atras atenția asupra faptului că Nem Construct primește de la primărie toate lucrările ce nu necesită organizarea de licitații pentru atribuire.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare