Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Consilier local din Dumbrăvița, găsit incompatibil de ANI. Ilie Nemeș, abonat la contracte cu primăria din localitate

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Marți, Agenția Națională de Integritate a publicat o nouă listă cu aleși locali găsiți în incompatibilitate. Pe listă se regăsesc 40 de primari și consilieri locali care nu au respectat legea. Printre aceștia se numără și Ilie Nemeș, consilier local PSD din Dumbrăvița, care a încheiat contracte de peste 50.000 de euro cu primăria din localitate.

În total pe lista ANI se regăsesc nouă primari, 13 viceprimari și 18 consilieri locali din țară care se află în conflict de interese sau sunt cercetați pentru fals în declarații. Potrivit ANI, social-democratul Ilie Nemeș, administrator al firmei Nem Construct SRL, a făcut afaceri cu primăria de peste 50.000 de euro, în condițiile în care politicianul este și consilier local al aceleiași localități.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. NEM CONSTRUCT S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator, iar fiica acestuia, deţine calitatea de asociat unic), a încheiat contracte de executare lucrări în valoare de 235.993,04 lei cu S.C. AQUA DUMBRĂVIŢA S.R.L şi S.C. DUMBRĂVIŢA INVESTIŢII S.R.L., societăţi comerciale înfiinţate de Consiliul Local al comunei Dumbrăviţa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea 161/2003”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Integritate.

Încă de anul trecut, Vocea Timișului a semnalat faptul că Ilie Nemeș este abonat la contracte cu Primăria Dumbrăvița, condusă de primarul Victor Malac, din același partid cu consilierul local. Potrivit localnicilor din Dumbrăvița, am atras atenția asupra faptului că Nem Construct primește de la primărie toate lucrările ce nu necesită organizarea de licitații pentru atribuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Radu Țoancă, despre o nouă țeapă marca Fritz! Firma de avocatură a Colterm a dispărut ca măgarul în ceață

Consilierul local PSD, Radu Țoancă prezintă o nouă ”țeapă” dată de administrația Fritz. Mai...

Lupta de patru ani: viceprimarul Dan Diaconu a câştigat procesul împotriva ANI care l-a declarat incompatibil

După patru ani de zile în care s-a judecat cu Agenţia Naţională de Integritate...

Primarul din Mănăştiur, pe urmele deputatului Matei Suciu. De ce a fost găsit incompatibil de ANI

Primarul comunei Mănăştiur din Timiş a fost declarat ca fiind în stare de incompatibilitate...