Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăPSD Timiş cere demiterea lui Dorel Cojan din fruntea Poliţiei Locale. Cine...

PSD Timiş cere demiterea lui Dorel Cojan din fruntea Poliţiei Locale. Cine vrea instaurarea cultului personalităţii

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

PSD Timiş îi cere primarului Nicolae Robu să îl demită pe directorul executiv al Poliţiei Locale din Timişoara, Dorel Cojan, cel care ocupă funcţia de şef al direcţiei din subordinea Consiliului Local Timişoara în regim de interimat de trei ani de zile.

Cojan este păstrat la conducerea direcţiei fără a ocupa postul prin concurs chiar de primarul Nicolae Robu, care se declară mulţumit de treaba pe care o face şeful poliţiştilor locali. Solicitarea PSD a fost făcută printr-o interpelare adresată de consilierii locali ai PSD Timiş primarului Nicolae Robu. Social-democraţii acuză Poliţia Locală că unii din agenţii săi abordează cetățenii „cu scopul de a instaura dictatorial cultul personalității unor lideri din administrația locală”.

„Un bun exemplu în acest sens a fost prezentat în presă în ultimele zile, când un cetățean a fost citat de către Poliția Locală să ofere explicații în legătură cu opinia acestuia exprimată pe o rețea de socializare. În citația respectivă se menționează că neprezentarea la Poliția Locală în termenul dat va atrage după sine sancțiunile prevăzute de art. 2, pct. 33 din Legea 61/1991, republicată. Considerăm oportun să precizăm că articolele menționate în citație nu au nici o legătură cu realitatea invocată de Poliția Locală, acestea frizând chiar absurdul, putând presupune că s-a urmărit cu orice preț, chiar și cu riscul de a fi penibili, șicanarea unui cetățean, uzând de puterea conferită de Instituția Poliției Locale pentru a-l sancţiona pentru delict de opinie.
Drept urmare, în cursul zilei de miercuri, 19.04.2017, respectivul cetăţean s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale, unde i s-a întocmit un proces verbal şi a fost amendat, pentru folosirea de „cuvinte şi expresii jignitoare” la adresa poliţiştilor locali, cu suma de 900 lei. Acest fapt, poate fi drept un mesaj al Poliţiei Locale de intimidare a acelor cetăţeni care au curajul să îşi exprime liber opinia.

Am putea admite că la mijloc este vorba de o eroare umană a unor angajaţi nepregătiţi ai Poliţiei Locale, dar în momentul de față Timișoara are nevoie de un serviciu competent, care lucrează în beneficiul cetățenilor și care asigură protecția acestora câștigându-le încrederea şi nu împotriva celor care poate, cu un simţ civic, atrag atenţia asupra unor nereguli. Atitudinea afișată de către unii dintre angajații Poliției Locale este nepotrivită faţă de misiunea stabilită prin regulamente, iar imaginea acestui serviciu este departe de cea a unui serviciu public profesionist, care îşi îndeplineşte sarcinile în mod transparent, calitativ şi cu responsabilitate, sensibil la nevoile comunităţii. Este normal să solicităm ca instituţia Poliției Locale Timișoara să se ridice la standardele pe care orice oraș european civilizat le cere.

Luând în considerare cele expuse, solicităm conducerii Primăriei Municipiului Timişoara demiterea de urgenţă a directorului interimar al Poliţiei Locale Timişoara şi organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director executiv al Poliţiei Locale Timişoara, ca un demers legal şi firesc, amânat de primarul Municipiului Timişoara de aproximativ 3 ani”, transmit social-democraţii din Timiş prin interpelarea către primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare