AcasăStiriPoliticaPSD Timiș sare în apărarea senatorului Ilie Sârbu: senatorul Șerban Nicolae dorește...

PSD Timiș sare în apărarea senatorului Ilie Sârbu: senatorul Șerban Nicolae dorește notorietate

Social-democrații din județul Timiș s-au supărat extrem de tare după ce au văzut scrisoarea deschisă pulicată ieri de senatorul Șerban Nicolae, prin intermediul căreia acesta cerea excluderea din PSD a senatorului de Timiș, Ilie Sârbu, dar și a ministrului Ioan Rus.

”Organizația Judeţeană Timiș a Partidului Social Democrat a luat act cu dezamagire de afirmațiile domnului Șerban Nicolae, care a lansat public, acum într-un moment delicat pentru partid, o serie de acuze ce nu au nicio legătură cu realitatea și nici măcar cu istoria recentă a PSD.

Așa numitul „Grup de la Cluj” din PSD nu a fost niciodată o mișcare paralelă cu partidul nostru, ci a fost expresia unei nevoi interne după eșecul de la alegerile prezidențiale din 2004. Considerăm că momentul în care Ioan Rus, Ilie Sârbu, Vasile Dâncu și alți social-democrați din țară (nu neapărat din Ardeal și Banat) au decis să lanseze public idea reformei ce se impunea în PSD a fost bine ales, iar rezultatele s-au văzut. A fost, de fapt, singurul curent reformist care a existat vreodată în acest partid. PSD a ieșit întărit din acest proces, iar faptul că de un deceniu suntem cel mai mare și important partid al țării confirmă acest fapt.

Referitor la domnul senator Ilie Sârbu, considerăm total incorecte afirmațiile domnului Șerban Nicolae, care nu e la prima ieșire de acest gen. Considerăm că etapa răfuielilor interne prin intermediul presei a trecut de multă vreme şi tocmai de aceea nu vrem să răspundem provocării domnului Nicolae.

Precizăm doar că senatorul Ilie Sârbu a fost președinte al Organizației Timiș a PSD în cea mai dificilă perioadă de opoziție și tranziție, perioadă în care domnul Șerban Nicolae și alți câţiva colegi încercau să destabilizeze partidul și propuneau ruperea PSD. Domnul senator Sârbu a contribuit masiv, împreună cu noi cei de aici, la schimbarea percepției publice a electoratului timișean față de social-democrație. Proiectul de comunicare publică lansat și susținut de domnul Sârbu a avut efecte pozitive în timp, la nivel regional și național, și tocmai de aceea PSD a devenit cel mai puternic partid și în județul Timiș. Domnul Sârbu este unul dintre parlamentarii de Timiș care s-a implicat total în susținerea unor proiecte administrative importante derulate în localitățile care compun colegiul senatorial.

Nu e cazul să aducem multe argumente în scris în favoarea domnului Ilie Sârbu, care reprezintă de ani buni partidul în toate confruntările mediatice, și nu numai, și a cărui contribuție la succesul Uniunii Social Liberale din 2012 este de notorietate națională. Notorietate pe care probabil și-o dorește și domnul senator Șerban Nicolae, dar pe care ar putea să și-o construiască altfel, nu lansând comunicate și scrisori deschise, prin care să îşi atace colegii” se arată într-un document trimis redacției noastre de către reprezentanții PSD Timiș.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente