Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieReabilitarea malurilor canalului Bega merge ceas! Vezi care sunt problemele proiectului VIDEO

Reabilitarea malurilor canalului Bega merge ceas! Vezi care sunt problemele proiectului VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Așa cum știm deja, proiectul de reabilitare a malurilor Begăi a demarat de câteva luni bune și trebuie finalizat până în 2015. În ceea ce privește îmbunătățirile ce sunt în curs de a fi aduse, pe lângă consolidarea malurilor propriu-zise, proiectul vizează reabilitarea aleilor pietonale, a fântânilor publice și a pistelor de biciclete, amenajări peisagistice şi montare de mobilier urban, inclusiv scaune pentru pescari precum și perfecționarea rețelelor de canalizare, electricitate și iluminat public. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber vor exista două zone, una centrală, destinată activităților social-culturale și în zona periferica, o “oază” de odihnă și relaxare. Proiectul nu se oprește aici, fiind deja construite 9 stații de vaporetto pentru că de la anul, timișorenii să circule cu noi mijloace de transport în comun, pe apă.

Direcția Apelor Banat anunță că, deși întâmpină probleme în iplementarea acestui proiect, totul decurge bine, iar eventualele întârzieri sunt ”recuperabile”. De ce sunt întârzieri? Una dintre marile probleme cu care se consfruntă lucrătorii fiind vegetația care ”răsare” din apă și crește extrem de rapid, mai ales pe perioada caldă. ”Şovarul este o plantă care creşte foarte repede. Vara, aceasta poate crește și cu 7 centimetri pe zi, vegetaţia de pe Bega fiind o problemă. Din păcate normele europene nu ne permit să folosim tratamente chimice, să ierbicidăm și trebuie să acceptăm cadrul natural. Vom tăia vegetaţia, când apare, atât cât putem”, a spus Marius Perneac, managerul de proiect.

Întrucât malurile canalului prezentau o stare avansată de degradare, lucrările care se fac sunt extrem de complexe și nu se rezumă la ceea ce văd trecătorii, piste de biciclete și alei pietonale. ”Malul Begăi este reabilitat de la Uzina Hidroelectrică până la Podul Modoș, având o lungime de 9 kilometri. Pe această porțiune s-a intervenit pe trei sectoare. Se refac elementele de construcţie avariate, se realizează consolidări la mal” a explicat Dorin Regep, managerul tehnic al proiectului de reabilitare.

Valoarea investiţiei este de 17.500.000 lei, iar stadiul lucrărilor la acest proiect a atins cota de 44 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

STPT reia transportul cu vaporaşele pe Bega, din 1 martie!

Transportul public de pe Canalul Bega își reia activitatea începând cu data de 1 martie. Totodată...

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției...