Bazin olimpic de înot, stadion nou-nouț ultramodern, sală polivalentă de 15.000 de locuri, sunt doar câteva dintre obiectivele majore de infrastructură sportivă pe care primarul Timișoarei doreșe să le construiască în orașul de pe Bega, însă pentru niciun astfel de obiectiv nu găsește sprijin la București.

Motivul pentru care Timișoara nu primește bani pentru dezvoltarea infrastricturii sportive nu-l cunoaște nimeni, iar pe timișorenii de rând a ajuns să-i revolte inclusiv prezența parlamentarilor locali în Camera Deputaților și Senat, cu atât mai mult cu cât din Timișoara sunt un ministru, socrul premierului și nu numai ei.

În cursul acestei săptămâni, ministrul Dezvoltării și cu cel al Sportului, Liviu Dragnea și Gabriela Szabo, au elaborat un proiect de investiții în domeniul infrastructurii sportive, anunțând proiectele care vor primi bani pentru construire, însă niciun leu nu a fost destinat Timișoarei. Clujul, în schimb, deși are deja două stadioane de rnag înalt și o sală polivalentă mare și complexă, va beneficia de fondurile necesare construirii unui campus sportiv cu mai multe facilități (vezi AICI), fapt ce l-a revoltat la maximum pe primarul din Timișoara, Nicolae Robu.

”Ce mă nemulțumește cel mai mult, este atitudinea avută în cadrul programului de creare de obiective sportive. Când am citit că domnul Dragnea l-a contactat pe domnul primar Boc și i-a propus să se facă un campus sportiv în Cluj, cu bazin de înot și alte facilități, m-am mirat pentru că eu știu că în Cluj există așa ceva. Nu mă deranjează că se face în altă parte, dar nu poți să nu dai niciun leu pentru obiectivele sportive ale Timișoarei și să dai acolo unde mai există. Trebuie să echilibrezi cât de cât, nu lăsa de izbeliște alte orașe unde lipsa este acută. Nimic pentru Timișoara, nici bazin de înot, nici sală polivalentă, despre stadion ce să mai zic? Nimic pemtru Timișoara și asta chiar nu este în regulă. Dacă se ajunge la o nouă majoritate în Parlament și aceasta nu va avea o altă atitudine față de Timișoara, vă spun clar, nu voi avea nicio reținere să fiu critic la adresa unei majoritți din care fac parte, dacă ea nu e corectă cu Timișoara” a spus, iritat, primarul capitalei Banatului.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.