Ruga de la Nakovo (Serbia) deschide un nou punct de trecere a frontierei. PTF Lunga va fi deschis între 28 şi 30 iunie

- Advertisement -

La solicitarea autorităţilor publice locale sârbe şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, în perioada 28 – 30 iunie 2013, între orele 10:00 – 18:00 (ora României), se va deschide temporar Punctul de Trecerea a Frontierei Lunga (localitate de pe teritoriul României) – Nakovo (localitate de pe teritoriul Serbiei). Scopul deschiderii temporare a Punctului de Trecere a Frontierei este celebrarea sărbătorii „Ruga localităţii Nakovo”.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime. Cu această ocazie, autorităţiile doresc să amintească tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Serbia se poate face în baza unui document de călătorie valabil (fie carte de identitate, fie paşaport), însă posesorii buletinelor de identitate vechi (cele de tip „carte”), nu se vor putea folosi de acestea la trecerea frontierei.

În cazul în care cineva are în plan ieşirea din ţară cu un copil minor (cetăţean român), trebuie să ştie că poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în urmatoarele cazuri:
– în situaţia în care călătoreşte în strainătate însoţit de ambii părinţi;
– în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte, nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte;
– dacă este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a parintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.

Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane. Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

15 irakieni si sirieni opriti de politistii de frontiera la granita cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...

Albanezi opriti de Politia de Frontiera la granita cu Serbia. Ce planuri aveau?

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru cetăţeni din...

Doi albanezi, opriti de politistii de frontiera la granita judetului Timis cu Serbia

Poliţiştii de frontieră care păzesc ”marginea” județului Timiș dinspre...

Migranti prinsi la granita cu Serbia. De cine erau ajutati sa intre in tara

Patru migranți care încercau să intre ilegal în România...

Migranti prinsi in timp ce treceau granita ilegal. De ce au sunat politistii la 112

Doi iranieni care încercau să treacă graniţa dinspre Serbia...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img