Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Poliţiştii timişeni au ieşit azi în stradă. Vezi care a fost motivul

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii timişeni au organizat o acţiune pe raza Secţiei 1 Poliţie Timişoara, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor de tâlhărie comise în segmentul stradal.

Miercuri, 26 mai 2013, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi şi cei de proximitate, s-au deplasat în zona de competenţă a Secţiei 1 Poliţie, unde au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor de tâlhărie şi a altor fapte săvârşite cu violenţă.

Astfel, poliţiştii au desfăşurat activitatea de prevenire atât pe strada Simion Bărnuţiu din Timişoara cât şi în zona centrală a oraşului, unde au purtat discuţii cu cetăţenii, administratorii asociaţiilor de proprietari/locatari, lucrători ai diferitelor societăţi de pază, pentru adoptarea unei atitudini antiinfracţionale şi antivictimale corecte, precum şi pentru identificarea unor măsuri legale comune pentru reducerea numărului de infracţiuni cu violenţă.

Totodată, pe timpul acţiunilor în teren au fost distribuite materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Cu această ocazie, poliţiştii au reamintit câteva recomandări :
• evitaţi deplasările, în special pe timp de noapte, pe trasee situate în zonele mai puţin circulate;
• nu purtaţi ostentativ obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile etc.);
• pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari;
• dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul.
• dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi sunaţi de urgenţă la “112”;
• în caz de agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur. Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja agresorii;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare